EvroligaKK PartizanKošarkaVESTI DANA

Panter: Kad krenem da plešem po terenu, gotovo je

Kapiten Partizana, Kevin Panter je u intervjuu za Basketnews analizirao svoju igru, između ostalog i trojku protiv Reala u Madridu koja je crno-belima donela prednost od 1:0 u seriji.

Iskreno, ne mogu da kažem, jer stvarno nisam gledao ko me čuva, nego kako da dođem u poziciju da dam koš. Ne želim da budem drzak, ali to je nešto što ponavljam godinama, nije bitno ko me čuva. Ako mi dozvoliš da dođem u poziciju koja mi odgovara – više te ne vidim i idem na šut. Kada dođem u svoju poziciju, posao je gotov. Ako mi otežaš da dođem u tu poziciju (za šut), onda je to druga priča. Kada kažem ‘moja pozicija’, ne govorim samo o mestu sa kojeg sam dao koš Realu, već ta regija, oko linije za tri poena. U toj situaciji to je bila moja pozicija, u kojoj sam se osećao najkomotnije da mogu da pogodim tako bitan šut„, – rekao je Panter.

Izvukli su novinari portala BasketNews i situaciju iz vremena kada je Panter nastupao za Crvenu zvezdu. Tada je pogodio trojku za pobedu nad Asvelom u Vilerbanu kod rezultata 80:80, a čuvao ga je Šarl Kaudi.

„Ista priča. Dva video klipa su jako slična. Solidna odbrana, ali ja već ‘plešem’ na terenu. Gledajte (Šarlove) noge, kako pokrivaju svaki moj pokret, ali se nalazi u mojoj nemilosti. Ako pogledate Jabuseleovu odbranu, možda se nije kretao toliko (koliko Šarl), ali ako reaguje na svaku moju kretnju i daješ mi malo prostora, to je dovoljno za mene. Nije to nikakva nuklearna fizika, već nešto što vežbam godinama unazad. Jednostavno pratim kako protivnikovo telo ide u mom ritmu i to je to“ – objasnio je Panter.

Kompletan video:

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet