ABAEvroligaKošarkaVESTI DANA

Panter nikada otvoreniji: Moraš da maštaš

Kevin Panter ove sezone definitivno opravdava ulogu lidera i kapitena koja mu je dodeljena pre početka sezone.

Nije prošla sezona završena najbolje za Amerikanca i Partizan. Crno-beli su ostali bez trofeja ABA lige, ali su ipak uspeli da zaigraju u Evroligi. To je značilo i novi izazov. Izazov čak i za Pantera, koji je stigao sa epitetom jednog od najboljih strelaca u Evropi. Ovaj put drugačija uloga – kapitenska. Tražio je i Panter sebe na početku sezone, ali kako je vreme odmicalo, njegov učinak je bio sve bolji i veći. U razgovoru za EuroleagueTV bek je otkrio šta bi rekao mlađem sebi, nakon svega što je prošao.

Šta bih rekao mlađem sebi? Da samo nastavi, kao što sam i ja uradio. Bitno je da se nastaviš da veruješ, da i dalje maštaš. Može da bude teško u određenom trenutku. Bio sam u različitim situacijama, i nikada nisam zaboravljao šta je i ko je rekao. Uvek sam to imao na umu. Šta god da radim, to me drži mentalno, ne toliko jakim, već na ivici da moram još da se dokazujem.“

Panterova priča o Bronksu je verovatno svima poznata, a svog rodnog mesta se opet dotakao, rekavši kako bi verovatno i dalje bio tamo da nije verovao u sebe.

Da nisam ovde, verovatno bih bio negde u Broksuu, Nju Jorku… Radio bih ko zna šta… Zašto nisam odustajao, na to ne moram da odgovaram. Prođete kroz neke stvari i postanete mudriji. To je proces kroz koji svaki čovek mora da prođe. Bilo šta da je, košarka, ili da ste lekar, ne možete da preskačete stepenike.

Popularni „KP“ je najbolji strelac Partizana ove sezone sa prosečno 15 poena u Evroligi, pri čemu beleži i 2.2 skoka i isto toliko asistencija.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet