ABAEvrokupKošarka

Panter obradovao Grobare: Ostajem bez obzira na rezultate!

Kevin Panter je jedno od najzvučnijih pojačanja u regionalnoj košarci. Igrač koji je bio najbolji strelac Armanija, tima koji je stigao do F4 ovog leta potpisao je dvogodišnji ugovor sa Partizanom. I prema njegovim rečima u intervjuu za MONDO, reklo bi se da Amerikanac ima želju da odradi ugovor do kraja, bez obzira na eventualni neuspeh crno – belih koji bi podrazumevao neulazak u Evroligu.

„Ne znam koji od dva načina lakši ili teži. U Evrokupu se igra samo jedna utakmica u nokaut fazi, šta ako dobijemo sve te mečeve? U ABA ligi su se pravila promenila, igraju se serije, pa duže traju. Ali, meni nije važno kako, znam da želimo nazad u Evroligu. Na koji god način. Teško je reći sada da li je dobro ili loše. Kada imate samo jednu utakmicu, to daje veću šansu timovima koji su možda autsajderi. U isto vreme, kada igrate u dobrom timu, isto znate da je to samo jedna utakmica, pobedite i idete dalje. Videćemo šta će se desiti. Ostajem ovde i ako ne uđemo u Evroligu. Kakav god rezultat da bude, tu sam, potpisao sam dvogodišnji ugovor“.

Ono što je neizostavno u razgovoru sa Partizanovim igračima jeste Željko Obradović i njegov odnos sa igračima.

„Čuo sam priče o tome da sam napravio korak unazad, ali se sa tim ne slažem. Gledajući takmičenja, da, Evroliga je jača od Evrokupa, ali je meni u ovom trenutku nešto drugo bilo mnogo bitnije, a to je vizija. Obradović me je pozvao, razgovarali smo, pojasnio mi je da je cilj da vrati Partizan u Evroligu. Ispričao mi je svoju viziju i to me je ubedilo. Ako ne postoji jasna vizija, čemu onda bilo šta? Nisam više klinac, potrebna mi je prava motivacija za igru, Željko je imao pravu viziju, sve što je rekao je zvučalo savršeno. Uz to me je dobro poznavao, jer sam ‘ubio’ njegov Fener u dresu Zvezde, naravno to mu nisam spomenuo u tom razgovoru. Najveća razlika između Željka i drugih trenera su ti sitni detalji. Postavljanje u bloku, rad nogu, zaista mnogo sitnica koje prave veliku razliku. Stalno razgovara sa svima, želi da svako bude svoja najbolja verzija. Meni je najviše pomogao u tome da budem lider. Da budem taj koji će donositi odluke kada se meč lomi. Ne samo kao košgeter, već i kao neko ko razgovara sa saigračima više… Objasnio mi je šta donosi ta prava uloga lidera“.

Amerikanac se dotakao i situacija kada se Obradović naljuti.

„Moram da budem iskren, vidim to, čujem na šta govori, ali nemam reakciju na to. Trudim se da budem u potpunosti koncentrisan na teren. Naravno, uvek volim da saslušam i razmislim o stvarima koje mi kažu. Otvoren sam da prihvatim stvari koje vidim koje mogu da mi pomognu. Kada dobijem mnogo informacija, biram one koji mogu da mi unaprede igru“.

Ostatak intervjua možete pročitati klikom OVDE.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet