KK PartizanKošarkaVESTI DANA

Panter: Trener je odlepio zbog Pi Džeja, rekao sam da ću ja da mu objasnim!

Dolaskom u Partizan, američki bek je ne samo napredovao kao igrač, već je izrastao u nekoga ko je kao lider oslonac kluba.

– To je stvarno dobro pitanje. Ludo je i ne govorim da je to razlog zašto je to tako, ali otac mi je od malena govorio „nemoj nikad da budeš sledbenik“. On mi je uvek to govorio. Iskreno… Ne znam, da budem iskren. Iskreno, zaista ne znam. Imao sam sreću da igram sa dosta veterana kroz karijeru, posebno u Milanu: Kajl Hajns, Điđi Datome, Ćaćo, Malkolm Dilejni… Naučio sam dosta od njih: kako čitaju utakmicu, kako se spremaju za utakmice i takve stvari. Ne znam, tu sam i pokušavam da pomognem. Bio sam na obe strane ograde: bio sam mlad igrač koji pokušava da dođe na vrh u svim aspektima košarke. A sada sam na drugoj strani i imam drugačije razumevanje o svakom položaju u kome je igrač u mom timu, bez obzira da li je igrao mnogo ili nije igrao uopšte – bio sam u svakom elementu toga ranije u životu. Mislim da me ljudi više slušaju. Mislim da radim dobar posao prenošenja stvari i razgovora. Mogu da ti objasnim da razumeš bez urlanja i vikanja i da te u isto vreme zadržim mirnim.

U tom kontekstu, Kevin Panter je u intervjuu za 24Sedam pomenuo anegdotu čiji su akteri još bili Željko Obradović i Pi Džej Doužer.

– U jednoj utakmici, Pi Džej je izgubio loptu, a trener je „odlepio“. Ja sam otišao do Pi Džeja i fizički sam ga odgurnuo, došao do trenera i rekao mu „ja ću da mu objasnim“. I onda se trener malo smirio i rekao je sve je dobro. Takve male stvari mnogo znače na duže staze. Ali, prepoznati tako nešto u tom trenutku, pred 20.000 ljudi, zato moram da budem miran, a ne emotivan i prepušten trenutku i emocijama i svemu.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet