ABAEvroligaKošarka

Papapetru: Trening sa Željkom je čudesan

Prethodnu godinu Partizan je završio nizom pobeda, sada se okreću novim izazovima, u međuvremenu je grčki košarkaš dobar deo razgovora za 24sedam posvetio Željku Obradoviću.

– Trening sa Željkom je čudesan. Svakoga dana se od njega nauči nešto. Dobio sam fenomenalnu priliku da radim sa njim. On je strastveno je predan ovoj igri, učitelj je ove igre, ovo je čudesno. Iskreno, stvarno fantastična prilika. Nikada ne bih promenio ovu odluku. Što se tiče moje uloge, mnogo godina sam bio u Panatinaikosu, bio sam kapiten, igrao sam različite uloge, bio sam tamo u zoni komfora, znao sam sve i radio sam sve, igrao u Evroligi na visokom nivou. Ovde je sve novo, van sam svoje zone komfora, u smislu da nisam kod kuće, da nisam u timu gde me svi znaju. Sve je drugačije. Ali, sveukupno, jako sam radostan što sam ovde, sve što se dešava. Osećam da je smisao života u ovome, da shvatiš šta se dešava i zašto. Kako dolaze različite situacije od kako sam došao, trebalo mi je vremena da se prilagodim. Nisam dobro igrao u početku i polako, polako sam počeo da budem bolji i da doprinosim timu i pomažem ovom timu da pobeđuje. Zato sam ovde. Hoću da ovaj tim pobeđuje. Svakim danom se osećam bolje. Kao što sam rekao, srećan sam što sam odlučio da dođem.

Pojasnio je Papapetru šta smatra izlaskom iz zone komfora.

– Kad sam rekao da sam van svoje zone komfora, nisam mislio na to da se ovde osećam loše, već da se desila promena. Da sam ostao u Panatinaikosu, gde sam bio četiri godine, to bi bio nastavak, a ovo je promena. Ali, ljubav navijača, grčke zastave u Areni, ljudi koji pričaju i opšta ljubav – vrlo sam zahvalan na tome. Kada sam igrao u Grčkoj, kad god dođu Srbi da igraju, kao što su bili Milutinov ili Nedović, ko god da dođe iz Srbije, odmah bismo postali najbolji prijatelji. Naše kulture su jako, jako slične, a isto se osećam ovde. Kad su u pitanju kultura i ljudi, osećam se kao kod kuće. Vrlo sam srećan i radostan zbog toga.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet