Projekti

Paraolimpijac Nebojša Đurić oborio svetski rekord u bacanju diska

Užički paraolimpijac Nebojša Đurić osvojio je zlatnu medalju i oborio svetski rekord u bacanju diska na velikom atletskom Gran pri mitingu „Italian Open 2023“, održanom u italijanskom gradu Lido di Jesolo. I dosadašnji svetski rekord bio je u njegovom vlasništu. 

Užički paraolimpijac Nebojša Đurić je na Gran pri mitingu u Italiji, koje je u rangu Evropskog prvenstva, obradovao naciju postavivši novi svetski rekord u bacanju diska  u kategoriji F55  rezultatom 40,37 metara. Đurić ne može da opiše osećaj kada je saznao da je oborio sopstveni svetski rekord:

-Bilo je u tom trenutku zaista lepo. Emocije su radile i osećaj je bio neoverovatan. Sama činjenica da sam sopstveni rekord pomerio za skoro 50 cm stvarno je jedna sjajna vesta za mene, za klub, moj grad i Srbiju. 

Užičani su na ovom takmičenju imali četiri predstavnika. Pored Đurića i trenera Miloša Zarića i Nikole Radovanovića, nastupao je i Goran Nikolić koji je dobio klasifikaciju i zvanično postao član reprezentacije. Uspeh ostvaren u Italiji za njih velika motivacija:

-Verovao sam u Nebojšu i nadao se da će nas obradovati sa zlatnom medaljom. Mi taj svetski rekord držimo od 2018. godine i sad smo ga samo podigli tako da je svetski rekord i dalje u našem vlasništvu – ponosan je trener  Nikola Radovanović.

Miloš Zarić je neko od koga je sve krenula kada je u pitanju sport osoba sa ivaliditetom u Užicu. Prvi se okitio evropskim i svetskim medaljama, a onda je zahvaljujući sopstvenom entuzijazmu i odricanju, najviše mukotrpnom radu motivisao ostale da se uključe u sport. Takmičenje u Italiji i za njega je veliki uspeh:

-Uspehom sam prezadovoljan. Đuka je stvarno sve nas obradovao sa obaranjem svetskog rekorda, a važno je i što je naš novi takmičar Goran Nikolić prošao klasifikaciju i zvanično postao reprezentativac. Sve u svemu bilo je super, osim što je kiša padala, a i putovali smo iz Užica 15 sati, malo nas je put ubio, ali doneli smo rezultate i opravdali očekivanja-  zadovoljno je rekao Miloš Zarić.

Gran pri u Italji će užičkim i sprskim paraolimpijcima bio  izuzetno dobra provera pred Svetsko prvenstvo koje će se početkom jula održati u Parizu, gde će pokušati i da ostvare i olmpijsku normu.  

Kako je ostalo nepuna dva meseca do Svetkog prvenstva u paraatletici koje će se održati u glavnom gradu Francuske, pred užičkim paraolimpijcama je naporan rad I pripreme koje će, kako rekoše, zbog odličnih uslova koje imati, odraditi u Užicu. 

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet