EvroligaKK Crvena zvezdaKK PartizanKošarkaVESTI DANA

,,Partizan i Zvezda pre zaslužuju licencu nego nemački i francuski klubovi“

Goran Šašić je tokom boravka u Rusiji tražen sagovornik tamošnjih medija, izneo je ocenu da je povratak ruskih klubova u evropska takmičenja sve bliže.

– Nisam toliko pesimista. Sličan slučaj se već desio u istoriji. Sredinom 1990-ih Jugoslavija je bila podvrgnuta sportskim sankcijama u periodu od tri godine (1992-1995). Po mom mišljenju, tri godine će trajati i sportske sankcije Rusiji. Ovo je moje predviđanje. Opet, ja nisam političar. Nisam ja predsednik zemlje da odlučujem o tome. Ali mislim da svi treba da gledamo šta UEFA radi. Čim vidimo da UEFA ide ka povratku ruskih klubova i reprezentacija, to će izazvati domino efekat svake vrste.

U međuvremenu Evroliga se okreće novim tržištima, sa čime se direktor borda trenera ne slaže, smatra da se treba okrenuti zemljama u kojima je košarka tradicija.

– Nikada nisam razumeo zašto Evroliga nastoji da proširi prisustvo klubova iz Francuske, Nemačke i Velike Britanije. Mislim da treba da se fokusiramo na stubove košarke. Crvena zvezda, Partizan, Valensija i Virtus više zaslužuju A licencu od klubova iz te tri zemlje. Pored toga, više timova iz Litvanije, Rusije, Grčke i Turske zaslužuju da budu deoničari Evrolige, a drugi tim iz Izraela zaslužuje da bude deoničar mnogo više od onih iz Francuske, Nemačke ili Velike Britanije.

Poentirao je iznoseći podatke koji se tiču dve od tri zemlje o kojima je govorio iznošeći kritike u prethodnim redovima.

– Znate li koliko je Evroliga dobila od televizijskog ugovora sa Nemačkom za deset godina? Nula evra. Ušli smo na francusko tržište, ali je tamo situacija bila još gora. Sama organizacija je morala da doplati da bi takmičenje bilo emitovano na francuskoj televiziji. A govorimo o milionima evra.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet