ABAEvroligaKošarkaVESTI DANA

,,Partizan ne radi dovoljno za Nanelija, Zvezda mora da dovede još nekog spolja“

Zmago Sagadin je u kolumni za Sport Klub analizirao dosadašnja izdanja Partizana. Pored toga što ga brine to što igrači nedovoljno reaguju na ono što Željko Obradović traži od njih, pre svega u odbrani, vidi probleme i u napadu, pre svega u spoljnoj liniji.

– U napadu je dosta straha, recimo Ognjen Jaramaz kao da se ne usuđuje da šutira, svaki šut u nekom strahu, grču. Mateuš Ponitka se posle duže povrede vratio, ali… On može neuporedivo bolje, on je dobar igrač, pre svega, u napadu. A ovi drugi, recimo Džejms Naneli, pa ne može da dođe do šuta, ne rade za njega. Da mene pitate, on bi morao šutnuti, makar deset, 15 lopti kada nema Pantera, a ne da šutira kao u Ljubljani, tri, četiri puta. Ne koriste ga dovoljno. Aleksa Avramović oscilira, bude odličan, pa ga nema. Ne vidim da on može da iznese sezonu na toj plejmejkerskoj poziciji. Pi Džej Doužer igra bolje, ali je pitanje da li može da izdrži do kraja na mestu organizatora igre, ima li dovoljno kvaliteta za tako nešto u najjačoj ligi Evrope, da svoj tim odvede u željene vode, plej of krug, ili plej in.

Nekadašnji trener Crvene zvezde apostrofirao je dolazak Janisa Sferopulosa kao ključan za dobre partije Miloša Teodosića, međutim, smatra da će i njegov bivši klub morati da reaguje na tržištu.

– Ako Teo može ovako da igra na duži rok, pa i podigne svoj fizički nivo, onda bi Zvezda mogla „nešto“ u ovoj sezoni. Mada, ne može Miloš sam, tu je još neko potreban. „Pistoljero“ Jago dos Santos nije igrač koji može dostojno da odmeni Teodosića. A za Nejpira, nije mi jasno, pretpostavljam da neki u Beogradu bolje znaju. Ne zna se da li je on ili klub više razočaran. Tako da i crveno-belima nedostaje još jedan košarkaš na spoljnoj poziciji, neko ko bi radio za tim, a ne za sebe, na prvom mestu. Kada se sve uzme u obzir, i Zvezda je tanka na pomenutim pozicijama, imajući u vidu broj zahtevnih utakmica.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet