ABAKošarka

Pavićević: Ne shvataju oni ovu evropsku košarku, veliki je to problem

Agonija Mornara se nastavlja, u 13. kolu AdmiralBet ABA lige poraženi su u svojoj hali od FMP-a, direktnog konkurenta u borbi za opstanak.

– Bolan, dosta bolan poraz, ali to je košarka, šta da se radi. Čestitam ekipi FMP-a na zasluženoj pobedi, momci su se borili za svaku loptu, svaka mrtva lopta je bila njihova i to je pokazatelj koliko su želeli pobedu. Kad te mrtve lopte završe u rukama protivnika, onda je to jedan ružan pokazatelj. Težak poraz, svaka nam je utakmica na biti ili ne biti, a sada smo sve dalje od cilja. Nikako da izađemo iz te dubioze, nemamo samopouzdanja, mekani smo u odbrani, neki igrači baš neshvatljivo. Oni osnovnu stvar ne mogu da shvate, kao na primer da kada nismo u bonusu protivnik polaže lopte, a mi ga pratimo i ne pravimo faul. To ili je mentalna blokada ili ne odgovaraju nivou ABA lige, a bojim se da je to pre ovo drugo. Posle tajm-auta nisu koncentrisani, konfuzija u napadu, odstupa se od dogovora. Rezultat takve igre je ovakav poraz. Ništa me ovo ne čudi, iste su situacije i na treninzima gde ja po deset puta zaustavljam igru u pola sata kako bih ukazivao na jedne iste probleme. Ne znamo kad da ubrzamo, kad da stanemo. Ne shvataju oni ovu evropsku košarku, veliki je to problem. Veliki je problem na koga da se oslonim kad biram igrače na tajm-autu, nemamo takve u ekipi. Dva najbolja i najiskusnija igrača u ekipi šutiraju trojke 0/10 i to nije slučaj samo na ovoj utakmici. Najgora smo ekipa po procentu šuta za tri poena i to se nastavlja. Imamo problem u organizaciji igre, u šutu za tri poena, samo se šutira za tri, nema dubine, nema prodora. Tu smo gde smo, pokušavam da ih dignem, pričam, objašnjavam, ali teško ide.

Nije tu stao Mihailo Pavićević sa problemima koje ima i na koje se nije libio da ukaže i pre ove utakmice, samo je sada još opširniji.

– Nerazumevanje košarke vam je i poslednji napad gde se plej okreće i pita me da li treba da šutne. Poslednji tajm-aut su bile dve opcije ili alej-up ili šut za tri poena. Gledam za koga da odigram, jeste se ispromašivao, ali valjda će pogoditi poslednji šut, iskusan je igrač, ali je i to ispalo kako je ispalo. Nemate vi mnogo opcija, on je uzeo taj šut, ali je evidentno van šuterske forme. Svaki poraz kući je težak, nemamo karakter da se vadimo, nemamo igrača koji je tu kad treba da se da koš. Čudna situacija. Pred kraj sam crtao i napad za Veadersa da ode na prodor, a on je šutnuo za tri. To je neodgovorna košarka koja nas skupo košta.

Situacija je takva, kakva je, sve što preostaje Baranima je da nastave da pokušavaju da se izvuku iz kanala u kome su.

– Šta ćemo, probaćemo da se dižemo, neće biti lako, kreće drugi deo sezone. Moramo pogledati istini u oči, uskoro rešavamo našu sudbinu. Na nama je da se nadamo da ćemo moći da se dignemo, tu smo gde smo. Ja preuzimam svu odgovornost, od dovođenja igrača, promašaja, postavke igre… Šta ćete, nekad možeš da dubiš na glavi i da ništa ne uradiš. Nemojte misliti da se pravdam, pogledam ja i tabelu NBA lige pa Greg Popovič ubedljivo poslednji. Nemojte misliti da se vadim i poredim, ali nekad jednostavno ne ide. Borićemo se do kraja, nema predaje, ostaje nam drugi deo sezone, a prvi nismo mogli gore da odigramo. Nadam se da ćemo se vratiti i izboriti za opstanak.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet