ABAKošarka

Pavićević: Porazi su moji, kada se pobedi to ide igračima

Prvi put u sezoni Mornar je vezao dve pobede u AdmiralBet ABA ligi, ova nas SC Derbijem im je treća od početka sezone.

– Za nas svaka pobeda život znači. Ovo je prvi put da smo vezali dve pobede i želim da od svog srca da čestitam igračima. Već tri, četiri utakmice unazad mi ličimo na ekipu, pokazujemo želju i volju. Greške su sastavni deo igre, ali kad se momci bace po parketu i bacaju se po ničiju loptu, onda je to znak da smo na pravom putu. Mi smo se sa ove dve pobede vratili iz mrtvih i sad smo da kažem u jednoj podjednakoj situaciji. Idemo meč po meč i nema šta da filozofiram. Posebno želim da se zahvalim barskoj publici koja je osetila da je pomoć potrebna i oni su to pokazali. To je publika i grad koji je zaslužio da ima abaligaša.

Tim je poprilično promenjen u odnosu na početak sezone, Mihailo Pavićević je dobio pitanje da li bi aktuelni sastav bio na boljoj poziciji da je bio od početka ovakav.

– Ja imam kontra pitanje. A zašto nije na tom mestu na kom bi hipotetčki mogla da bude ova ekipa na početku? Znaš li ti odgovor? Ja sam kriv. Nije ničija krivica no moja. Ja nisam od onih trenera koji kaže: “Dobili smo”… Kad se izgubi, izgubili su. Kad se izgubi porazi su moji, kada se pobedi to ide igračima. Ja nisam dobio utakmicu nekom specijalnom taktikom, momci su izginuli na terenu. Zašto kažem ja sam, pa ja sam napravio tu ekipu na početku. Maltene 80 posto sam ispromašivao i sad treba da kažem i da upirem u prstom u te igrače. Moja je greška, povukli smo hazaderski potez u sred sezone što malo koja ekipa bi povukla. To je takav hazaderski posao da nemam reči. Ja nisam spavao tada od muke. Ne možete da shvatite da je rad u Mornaru za mene najteži. Svugde sam ostavio trag gde sam radio i bio sam maksimalno profesionalan, ali kad radite za nešto što vam je u srcu, bratu, meni to je dodatna muka. Jednostavno posle poraza ne mogu da pričam kakve su te noći i dani meni i zato je pobeda meni bitna. Ranijih godina smo uživali, imali smo dobru ekipu, igrali smo možda i najlepšu košarku, a sad je ogroman pritisak kad je borba za goli život. Svaka pobeda ide mom bratu. Znate Njegoševa svaka misao je bila mudra, a jedna je posebno mudra kaže: “Muka cijenu, odredi junaku”. Nema nazad nema predaje. Idemo napred i ako izborimo opstanak bićemo srećni, ako ne Bože moj, igraće se košarka i dalje u Baru.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet