ABAKošarka

Pavićević: Posle Zvezde i Partizana, Mornar je najsimpatičniji klub u regionu

Prvi čovek Barana žali što ekipa nema sreće ni ove ni prošle sezone uz još neke druge faktore.

– Prošle godine je bila mnogo skuplja ekipa, koja je mogla i da osvoji prvenstvo da nije bilo tih malera. Sigurno je da smo mogli da budemo na čelnoj poziciji ABA lige, a znamo da čelna pozicija donosi prednost domaćeg terena što je veoma bitno. I pored tih velikih problema koje smo imali, došli smo u situaciju da igramo plej-of, polufinale protiv Budućnosti. Znamo svi kako su nam sudili tu utakmicu u Podgorici. Veći deo meča smo vodili, ali su nas sudije iskasapile. Da smo imali realno suđenje možda bismo iz tog polufinala izašli kao pobednici. Meni je žao što ni ove sezone nemamo sportske sreće, što nas ne mimoilaze povrede. Prvenstvo je dugačko, mora biti povreda, i drugim ekipama se to isto dešavalo. Nadam se ćemo sledeće godine izglasati da ekipe imaju pravo da dovedu igrače do određenog datuma usled povrede igrača tokom sezone.

Ponosan je Đorđije Pavićević na reputaciju koju je klub izgradio.

– To je naša najveća dobit. Izvlačili su i u regionu podatak da osim Crvene zvezde i Partizana koji imaju armiju navijača, klub koji je najsimpatičniji, gde sve ekipe najviše vole da gostuju, jeste Mornar iz Bara. Svi su na prvo mesto stavili Mornar i gostoprimstvo i način na koji smo ih primali u našoj dvorani i način na koji smo odigrali sve te utakmice. Na evropskoj mapi smo prepoznati u svim okvirima, nije lako doći do toga, znamo mi koji smo prošli kroz to, i već kad smo dotle došli, treba da se održimo na tom nivou. Moramo da budemo fokusirani i da iz mlađih selekcija imamo bar jedno tri, četiri igrača u našoj ekipi. Da u Baru stasavaju kao u drugim ekipama i stvaraju svoje karijere. Mi smo na tom putu, već imamo tri, četiri klinca koji su kvaliteni, koji u budućnosti čak mogu da budu i nosioci ekipe.

Već sada se prave planovi za narednu sezonu.

– Planiramo da oko 1. juna napravimo jedan širi sastanak sa relevantnim ljudima iz Bara i da iznaliziramo sve ovo što smo napravili do sada i da damo neke predloge za sledeću godinu. Da vidimo do kojeg se budžeta može doći. Politička situacija je sad takva kakva je, ali i sa sledećom vladom koja bude, moramo obaviti  razgovor, da vidimo i njihovo razmišljanje o tome. Znam da je veliki problem finansija svuda, ali u svakom slučaju mislim da Mornar ne bi iziskivao neka velika novčana sredstva, išli bismo na neku realnu cifru koja bi dala garant da ostanemo članovi ABA lige. Nadam se da će doći mlađi ljudi koji vole sport, koji će početi da ulažu na pravi način i da će održati ovaj nivo na kojem smo sada.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet