ABAKošarka

Pavićević: Videli smo kako je igrati protiv najbolje ekipe u ligi

Dao je Mornar sve od sebe da se lepo predstavi u Beogradu u prvom kolu AdmiralBet ABA ligi, Partizan je ipak bio prejak, što je bilo i očekivano.

– Bila je čast i privilegija otvoriti sezonu u ABA ligi protiv aktuelnog šampiona u ovakvoj atmosferi. Čestitke Partizanu na više nego zasluženoj pobedi, ali i mojim igračima na zalaganju, oni su dali sve od sebe u ovom trenutku i nema im se šta zameriti. Njihove greške bile su uslovljene dobrom igrom protivnika. Imali smo i periode dobre igre, to me ohrabruje, vidi se napredak. Kasno smo počeli, nisam im ni imena svima popamtio. Imamo na početku težak raspored, tako da smo dve, tri nedelje na početku žrtvovali. Nadam se da će nam ova utakmica malo otvoriti oči da vidimo kako to izgleda kada se igra protiv najbolje ekipe u ligi. Želim Partizanu uspešnu sezonu, posebno u Evroligi, ne sumnjam da će predvođeni trenerskim magom sve na kraju izgledati jako dobro.

Suočili su se Barani sa mnogo problema u najavi sezone, govorio je Mihailo Pavićević i o aktuelnoj situaciji.

– Bile su različite faze, ali sve što se dešava sa Mornarom je lepa priča i zasluga mog brata koji je praktično sve sam finansirao. On je uložio ogromna sredstva, pravili smo ekipe da smo mogli da igramo sa najboljim klubovima u ligi. Bar je lepo, ali malo mesto, grad sa najviše stranaca od svih gradova u bivšoj Jugoslaviji. Oni ne osećaju pripadnost. Otišli smo ove godine sa skraćenim budžetom da tražimo niskobudžetne igrače, pa ako pogodiš, pogodiš, a ako ne pogodiš, plaćaš skupu cenu. Nije lako, to je naš trenerski posao. On je jednostavan, traži da napraviš igru koja odgovara svakom profilu igrača. Ja još tražim ekipu da vidim njene mogućnosti. Teško menjam svoju filozofiju. Abaligaški status mislim da zaslužujemo i trudićemo se da ga očuvamo.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet