EuroBasket 2022KošarkaVESTI DANA

Pešić: Jokić voli da učini ostale saigrače boljim

Četiri utakmice, četiri pobede, Srbija za sada opravdava ulogu favorita protiv protivnika sa kojima se suočava u grupnoj fazi takmičenja.

Nemojte previše da se pravimo važni. To što verujete u nas daje nam posebnu energiju. Samo nemojte da očekujete da svaku dobijamo 20 razlike. Budimo smireni i radimo posao, hajde da ne budemo navijači. Pogledajte šta se dešava u drugim grupama, favoriti gube utakmice. Zašto je tako, treba da pitate njih. Mi smo tu gde smo pred poslednje kolo. Mi ne potcenjujemo nijednog protivnika, ostajemo skromni i verujemo u naše mogućnosti. Znali smo da će biti teška utakmica, pogotovo posle Finske. Ponoviti takvu utakmicu bilo je dosta zahtevno. Nije to samo fizička potrošnja, već i mentalna, motivacijska. Naši igrači su sinoć igrali fenomenalno 30 minuta, taman da su se pojavile i neke mnogo bolje ekipe teško da bi nas neko sprečio u našim namerama.

Selektor je zadovoljan prikazanim u datom trenutku ali ima i stvari na kojima mora da se radi.

Sa odbranom nikada nismo zadovoljni, jer je to naša baza. Organizovati odbranu protiv ekipe kakva je Izrael, koja je jako brza nije lako. Naš najveći problem je to što nismo defanzivne skokove pretvarali u kontre. Više smo mislili na naš napad, nismo dovoljno trčali, previše smo igrali pozicionu igru. To nas ne zadovoljava, želimo da defanzivne skokove pretvorimo u rezultatsku korist. Malo smo se opteretili sa faulovima, došle su neke povrede koje su nas poremetile. Svaki dan se nešto desi, to nas pomalo poremeti, to i igračima smeta.

Novu sjajnu partiju pružio je Nikola Jokić.

To je kurs kojim idemo, znamo sve. Želimo da budemo prvi u Pragu, da igramo dobru košarku u Berlinu, a bez Nikole Jokića je to nemoguće. Svi timovi koji žele nešto da pobede, treba da imaju igrače poput Micića, Jokića, Kalinića, Gudurića, Jagodića Kuridže… Tim su svi igrači u njemu, a tu je i Jokić. On zna svoj posao, on voli da učini ostale saigrače boljim. Ponavljam, nešto možemo da napravimo samo timskom odbranom i napadom.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet