EuroBasket 2022KošarkaVESTI DANA

Pešić: Najviše sam bio impresioniran našom publikom

Sto poena Holandiji, reklo bi se odličan početak, bilo je momenata koji možda malo brinu, ima stvari za popravku, ipak, kompletan utisak sa prve utakmice Evropskog prvenstva je pozitivan.

Utakmica je bila baš onakva kakvu smo očekivali od našeg rivala, sa dodatnom energijom, motivacijom, bez pritiska. Dobro su šutirali trojke, ne mogu da kažem da smo loše igrali odbranu iako uvek možemo bolje. Svi ovde u pres sali i našem timu moramo da budemo svesni da je ovo Evropsko prvenstvo i da će svaka utakmica biti teža. Svi će želeti da se takmiče protiv nas, da nas pobede. Mi smo i dalje u procesu unapređenja igre, to će nam biti cilj.

Nema baš vremena za odmor, sutra od 17.30. rival je Češka koja je startovala porazom.

Biće drugačija utakmica od večerašnje. Protiv Poljske su morali da pobede i bili su pod velikim pritiskom, što nisu. U subotu imaće želju da nas pobede u punoj dvorani, pokušaće da reaguju i mi smo svesni toga. Moraćemo da odigramo utakmicu bar na večerašnjem nivou kako bismo pobedili Češku. Biće Česi jako motivisani, bez pritiska, ova utakmica pripremila nas je za narednu.

Selektor hvali igrače, ali posebno i publiku.

Najviše sam bio impresioniran našom publikom. Moram da kažem da, za ovo vreme što smo igrali kvalifikacije, smo možda morali da dođemo ovde u Prag da bismo dobili ovakvu podršku jer istu nismo imali sve do utakmice sa Grčkom. Svi igrači su pokazali maksimalnu ozbiljnost, želju da odigraju dobru utakmicu protiv večerašnjeg rivala. Važno je da smo ispoštovali dogovor, da smo pokazali neke nove stvari, sisteme. Sada treba samo da dižemo ritam i formu.

Nikolu Milutinova večeras je na pravi način odmenio Dušan Ristić.

Milutinov je veoma bitan igrač u našoj rotaciji. Ristić je pokazao zašto je ovde, on je iskusan, ima internacionalno iskustvo. Malo je bio stegnut na početku jer nije igrao neko vreme, ali smo znali šta možemo da očekujemo od njega što je kasnije pokazao. Ovo je prvenstvo koje dugo traje, želimo da svaki igrač dobije svoju šansu da se priključi ekipi, mi ćemo na tome da insistiramo. Nadamo se da i da će povrede da nas zaobiđu.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet