EuroBasket 2022KošarkaVESTI DANA

Pešić: Nas okružuje masa navijača i vi koji palite narod u Srbiji bez ikakvog razloga

Prvi protivnik na šampionatu Evrope u Pragu je Holandija, Srbija je veliki favorit u ovom meču ali potcenjivanja sutra uveče ne sme niti će biti.

Spremili smo se večeras za utakmicu protiv Holandije, radili na taktičkim stvarima. Kao što je rekao Lučić, moramo da poštujemo svakog protivnika, od Holandije očekujemo rivala koji je spreman da se bori. Od svojih igrača očekujem da pokažu minimum motivacije onoj koju će imati naš rival. Idemo od utakmice do utakmice, u procesu smo gde moramo da radimo mnogo i koristimo utakmicu protiv Holandije ne samo da vidimo gde smo, već da dalje napredujemo i podižemo formu. Bićemo spremni da damo ono najbolje.

Zna Pešić šta može da očekuje od Holanđana.

Veoma dobar tim u tranziciji, igraju jako u pojedinačnoj odbrani, imaju dobre promene sistema odbrane. Zato poštujemo našeg rivala, kao što ćemo i svakog narednog protivnika. Svaki tim koji se kvalifikovao za Evrobasket zaslužuje poštovanje, to je slučaj i sa Holandijom.

Sledeća tema bili su pitanje minutaže nosiocima i odnos medija prema reprezentaciji.

Videćemo, sve su opcije u igri. Ne mogu ništa da kažem, postoji plan utakmice koji ipak moramo da držimo za sebe. Moramo da pokažemo skromnost i samopouzdanje, da verujemo u svoje mogućnosti. Nas okružuje masa navijača i vi koji palite narod u Srbiji bez ikakvog razloga. Mogu da razumem da imate svoj stav i to je vaše pravo, vi ste tu da komentarišete sve, ali ne bih voleo da se moje reči koriste u tu svrhu, jer neke reči nisam rekao. Vi imajte svoje ciljeve, mi imamo svoje, molio bih da se ne izvrću moje reči. Volim, ako ćemo da sarađujemo, da se moje reči ne izmišljaju, da budemo skromni i korektni prema igračima i da ih podržimo.

Što se tiče pritiska, selektor tvrdi da ga nema.

Ne bih do ovde stigao da sam osećao pritisak. Odgovornost da, prema poslu i prema igračima. Da li je to reprezentacija ili klub – nije važno. Volim to da nosim i kao trener to želim. Trener kao takav uvek preuzima odgovornost za sve. Ja sam svoju knjigu napisao, sada je vreme da mladom timu pokažem pravi put, da vratimo srpsku košarku na pravi put. Želim da pomognem, ne samo kada je reprezentacija u pitanju. Srpsku košarku gledam kroz širu sliku, ne samo kroz reprezentaciju.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet