KošarkaSrbija

Pešić: Pored igračke i taktičke integracije nam je jako važno da budemo zajedno, da se družimo

Košaraška reprezentacija Srbije počela je priprema za letnje obaveze koje je očekuju, paradoksalno je da je u mnogo jačem sastavu ali da je rad iz objektivnih razloga otežan, potrebno je stvoriti timsku hemiju pa zatim raditi na košarkaškim stvarima.

Počeli smo pripreme, došli smo u Trening centar gde imamo dobre uslove, ne samo za rad, već za sve što nam je potrebno da se spremimo za naredne dve utakmice. Dugo nismo bili svi zajedno, prvi cilj je da se svi integrišemo. Većina nije igrala među sobom, pa nam je pored igračke i taktičke integracije jako važno da budemo zajedno, da se družimo, da razgovaramo ne samo o tome šta nas očekuje, već kako doći do ciljeva, šta svako od nas treba da uradi. Teren je uvek merilo i mesto gde je najvažnije da se pruži maksimum. Uvek kažem da loša priprema daje loše rezultate i da kvalitet pripreme zavisi samo od nas. To je ono što zavisi od nas i što svako od nas treba da uradi, da uzme sudbinu u svoje ruke. Medalje i trofeji ne zavise samo od nas. Ovde smo kratko, nismo imali mnogo vremena za rad. Po pravilima FIBA tek od četvrtka možemo da počnemo sa timskim radom, dosad je sve bilo samo individualno. Želimo da narednih desetak dana iskoristimo da se upoznamo dobro, da čujemo šta svako od nas misli, a onda dolaze pripremne utakmice, pa kvalifikacije i onda Evrobasket… Sve ide veoma brzo.

Naporne sezone, malo vremena za odmor, sve su to faktori na koje je stručni štab morao da obrati pažnju.

Specifična situacija, svi znate koliko su klupske sezone dugačke i nezgodne, da je bilo povreda i napornih perioda… Svi imaju pravo na godišnji odmor, trudili smo se da u razgovorima sa igračima podignemo svest o periodu koji dolazi, da vreme provedeno sa porodicom iskoriste da na pripreme dođu u optimalnom stanju, kako bi se smanjio rizik od povreda. Od 20. jula smo napravili kamp gde smo trenirali individualno sa igračima koji su tu, kako bi se uveli u stanje normalnog treniranja. Neki su došli skroz spremni, neki nedovoljni, zato je na nama da ih dovedemo do stanja optimalne fizičke pripreme za sve što nas čeka. Moramo da budemo najbolje fizički pripremljeni kako bismo izbegli bilo kakva iznenađenja. Zato imamo ceo stručni štab i došli smo ovde kako bismo imali sve što nam je potrebno za normalan rad, ovo je Centar gde imamo apsolutno sve.

Lepa atmosfera vlada na samom startu.

Strašno volim početak priprema, onda nemam nikakvih problema. Onda su svi zadovoljni, svi treniraju. Onda počinju da se donose važne odluke u hodu. Ako imate ciljeve, onda je sve lakše. Tada si spreman da izvučeš dodatni napor, što očekujem od svakog igrača, želimo da se što pre skupimo i budemo ekipa.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet