KošarkaSrbija

Pešić: Pozitivan korak u pravcu adekvatne saradnje

Selektori, a verovatno i svi košarkaši evroligaških klubova obradovali su se najavi dogovora Evrolige i FIBA-e oko usklađivanja kalendara u korist reprezentativnih obaveza.

– To se znalo i ranije, ali je sada i oficijelno potvrđeno. U nedelji, posle održavanja nacionalnih kupova na Kontinentu, u periodu između 19. i 27. februara, neće biti utakmica najjačeg klupskog takmičenja, a klubovi će staviti na raspolaganje reprezentativne kandidate za mečeve kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2025. godine. Znate da do sada nije bilo tako, a nacionalni timovi, posebno oni koji imaju dosta igrača u najboljim evropskim klubovima, imali su velike probleme oko sastava u kvalifikacionim prozorima FIBA. Kako će biti kasnije, to ćemo da vidimo.

Pohvalio je Svetislav Pešić u razgovoru za Sport Klub korak napred, nada se da će to biti uvod u nove odluke.

– To je pozitivan korak u pravcu adekvatne saradnje i mogućnosti da se najbolji igrači evropskih klubova stave na raspolaganje nacionalnim selekcijama, za koje je svaki meč kvalifikacija za sledeći Eurobasket od izuzetne važnosti, to nije potrebno posebno objašnjavati. Ovo je jedna odluka, a sigurno će uslediti dalji razgovori da bi se pronašli zajednički interesi i rešenja.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet