KošarkaSrbija

Pešić: Svih 40 igrača koji su prošli kroz proces su bitni

Srpski selektor je u intervjuu za Telegraf napravio svojevrsnu retrospektivu onoga što vidi kao dosadašnji tok jednog ciklusa.

– Mi smo mogli i da se ne kvalifikujemo. Ne znam šta bi se tada desilo na proslavi 100 godina košarke u Srbiji. Ali jesmo i još smo uzeli smo medalju. To je veliki uspeh uspeh. Moramo da budemo svesni konkurencije i da probamo da se prilagođavamo i menjamo. Novi olimpijski ciklus će vrlo brzo doći posle Pariza. Iz svega toga mora dosta da se uči. Zato i pričam o tom procesu koji je započeo tog novembra 2021. i završio se srećno i uspešno u Manili. Prvo, naš osnovni cilj je bio da odemo na Olimpijadu. Mi smo imali s Nemcima sreću da smo ušli u finale pa smo se automatski kvalifikovali. Tako da smo izbegli te dodatne kvalifikacije za preostala četiri mesta koje će biti. Ukupan utisak je sjajan, jer je postignut i rezultat sportski, i osvojena medalja. Sa druge strane, uspeli smo, zajedno sa igračima, da se stvori jedna dobra hemija.

Srebrnim košarkašima iz Manile su se na proslavi pridružili i oni koji iz raznih razloga nisu bili deo tima. Nikola Jokić, Vasa Micić, Ognjen Jaramaz, Nemanja Nedović došli su da sa reprezentativnim saigračima proslave veliki uspeh, na šta je Svetislav Pešić posebno ponosan.

– Baš sam bio ponosan. Znači i momci koji nisu učestvovali na samom turniru su došli su da proslave jer oni su ipak deo i tog uspeha. I Vasa i Jokić koje ste pomenuli, ali i Jaramaz i Nedović. Bili su svi igrači koji su prošli kroz proces kvalifikacija, svaki je zaslužan. U tom procesu je učestvovalo negde oko 40 igrača i svaki je na svoj način bitan. Ne mogu ni da zamislim šta bi bilo da Ristić nije pogodio one dve tri trojke protiv Turaka kada smo pobedili i kvalifikovali se na Svetsko prvenstvo.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet