KošarkaSrbija

Pešić: Uvrede od strane medija i pojedinih kolega me ne dodiruju, jer kakav bi bio život bez dušmana

Kao da je srpski selektor dočekao odlazak u Sarajevo da odatle otvori dušu i ukaže na sve što mu smeta, uključujući i zamerke na račun otkaza Milošu Teodosiću.

– Znam odakle su dolazili napadi na mene i zbog toga me to nije pogodilo. Posao trenera je da donosi odluke i snosi odgovornost za pomenute odluke. Teodosić nije odstranjen zbog discipline ili nediscipline. Lepo sam sve objasnio Teodosiću i javnosti. Teodosić je bio i dalje je zaslužan za sve uspehe reprezentacije. Kao trener doneo sam odluku da ekipa ide u drugom pravcu.

Sve vreme Pešić u najmanju ruku ulazi u konflikt sa košarkaškom javnošću, sada je to na neki način dodatno eskaliraju.

– Uvrede od strane medija i pojedinih kolega me ne dodiruju, jer kakav bi bio život bez dušmana. Njima ne želim da se bavim. Ja sam trener već četrdeset godina. Samim tim, priče o tome da sam dementan i star me zaista ne zanimaju. Jedino me zanima da li te moje kolege gledaju utakmice. Što se medija tiče, ni to me ne pogađa, jer mnogi nisu dovoljno obrazovani da objasne ni pobedu, a kamoli poraz. To što mnogi treneri nemaju posao u Srbiji, ja nisam kriv. Ja sam svoju knjigu napisao i nisam došao nikome ništa da uzmem, ja sam došao da pomognem. Preuzeo sam reprezentaciju jer sam to osećao kao obavezu.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet