KošarkaSrbijaVESTI DANA

Pešić: Uz sav respekt Gruziji, gledamo sebe

Atmosfera je bolja, pritisak manji kada Srbija ima u džepu startnu pobedu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, s mnogo više elana se ide na sutrašnje gostovanje Gruziji.

– Kao i svaka sledeća, uvek je drugačija. A pogotovo utakmica sa Gruzijom će biti sasvim različita, jer Gruzija igra potpuno drugačiju košarku od Finske. To je ekipa sa dobrom organizacijom i u odbrani i u napadu. Oni su čitavu utakmicu vodili protiv Danske, a svojim nekim pogrešnim odlukama su došli u situaciju da su izgubili. Ali, to za nas ništa ne znači jer svaka sledeća utakmica je, kao što sam rekao, drugačija.

Gruzini su ranjeni pomenutim porazom, Svetislav Pešić se ne zavarava time, u Tbilisi ide sa umerenim optimizmom i verom u adute svog tima.

– Radi se o vrlo iskusnoj ekipi, koja je pogotovo iskusna u ovim kvalifikacijama. Oni imaju kontinuitet godinama, jedino što se sada tu desilo, promenio se stranac i došao je novi trener, naš Aleksandar Džikić. Sigurno da ćemo morati da na drugačiji način pripremimo utakmicu i da se na neki način prilagodimo. Ipak se igra u gostima, moramo da budemo hrabri i da, naravno uz sav respekt prema Gruziji, mislimo na način kako mi treba da igramo i u odbrani i u napadu.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet