KošarkaSrbijaVESTI DANA

Pešić: Verujem ovim igračima i ovom timu, mnogo talenata smo svi zajedno upropastili

Srbija je savladala Slovačku bez pomoći evroligaša, čak i bez Petruševa koji je bio prisutan.

Došao je jutros rano iz Istanbula, gledaćemo da ga spremimo za drugi meč. Nadamo se da će kroz dva treninga moći da se spremi. On je jako motivisan, spreman da se dokaže i igra. Mi bismo voleli da “čuveni“ evroligaši mogu da nam se priključe, ali ne može. Vasilije Micić je doživeo povredu ramena, morao je da ide u Minhen na terapiju, Zvezdini igrači igraju u nedelju, Nedović je bio među najboljima u Panatinaikosu… Verujem ovim igračima i ovom timu.

Komentarisao je selektor i hroničan problem srpske košarke.

Talenat može da postane problem. Sada nije problem, ali može da bude ako se ne razvija kako bi trebalo, zavisno od uticaja okoline. Moram da kažem, moć trenera se smanjuje. Moć svih ostalih se povećava. To je velika opasnost za mlade igrače koji grade karijere. Samo trener može da razvija talenat igrača, svi oko njega, roditelji, agenti i mediji, vi ste svi samo pomoćnici. Nije to problem samo kod nas, već svuda. Videćemo koliko će se momci razvijati dalje, moraće mnogo da rade, prečica do uspeha ne postoji. Mnogo talenata smo, nažalost, svi zajedno upropastili.

Ponovo su tema bili stranci.

Nisam još našao stranca koji bi mogao da nam donese kvalitet, kada ga nađem – javiću vam. Ono na šta vi treba da obratite više pažnje je sledeće – u KLS je pravilo da mora da igraju četiri stranca, neki Amerikanci su naturalizovani. Ta KLS treba da služi da stvara igrače za najveće srpske klubove. Treba da pišete o tome gde ćemo da stvaramo igrače? Na ulici? Ili ćemo dati našoj deci da igraju u svojoj ligi, da ne dozvolimo da idu u Rumuniju, Mađarsku ili Nemačku da bi igrali. Ne da šetaju tamo neki veterani stranci… Što se tiče stranaca, to ćemo da vidimo. Možda se desi, videćemo.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet