FudbalLiga konferencijaSrbijaVESTI DANA

Petrić: Finale Lige konferencija bi me ispunilo i kao čoveka i kao trenera

Polusezona je završena za Partizanove fudbalere, pravi se rekapitulacija iste a svakako da je najpozitivniji momenat ono što su pokazali u dve utakmice protiv Kelna.

Momci su protiv Kelna dokazali da mogu da igraju protiv bilo kod protivnika i da su i oni ljudi od krvi i mesa. Ne treba ulaziti u utakmice sa strahom. Keln je u određenim trenucima bio mnogo bolji od nas, mi smo iskoristili šanse koje su nam se ukazale. Uspevali smo da se odbranimo i kada su pritiskali, a sam taj izlazak na stadion na kome su tribine pune meni ništa ne predstavlja. Igrao sam i na većim stadionima, a video sam i kod igrača da su i oni ušli u taj osećaj. Izađu na teren i odrade posao, tako sazrevaju i postaju bolji igrači. U drugi meč sa Kelnom, kroz sedam dana u Beogradu, momci su ušli hrabro. Opredelili smo se za totalno drugačiju taktiku. Posle te ili možda još jedne ili dve utakmice, došlo je do zamora. Ponestalo nam je goriva.

Izboreno je novo evropsko proleće, naredni protivnik je Šerif, crno-beli ne žele da bude i poslednji.

Šerif je vrlo dobra ekipa, ali i ekipa sa kojom možemo da igramo. Cilj je da prođemo Šerif, ali i sledeće stepenike gde nas takođe čekaju jake ekipe. Ipak, četvrtfinale samo po sebi ne donosi ništa korisno – ni klubu, ni igračima, ni meni kao treneru. Ono što želim je da Partizan dođe do finala i tamo ispiše istoriju! To bi me ispunilo i kao čoveka i kao trenera. Da li je to moguće? Videćemo.

Za razliku od prethodne polusezone, pred sledeću će ekipa proći pripreme sa Petrićem.

Partizan će na proleće sigurno biti drugačiji. Imaće bolju reakciju na izgubljenu loptu, tražiće bolje dubinu, biti hrabriji u igri jedan na jedan. Takođe, i spremniji i agresivniji.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet