FudbalSrbijaVESTI DANA

Petrić: Ima da se još mnogo igra i ne verujem da je titula Zvezdina

Trener Partizana je i na konferenciji za novinare nakon večitog derbija iskoristio priliku da još jednom pohvali svoje mlade igrače koji su nastupili protiv Crvene zvezde.

Kao što sam i najavio pre nekoliko dana, ulazimo u seriju ozbiljnih utakmica. Smatram da su igrači spremni i svesni šta nas očekuje u narednom periodu. Vraćamo se iz nervoze koju su svi videli i u prvih 20 minuta ovog susreta. Ponovo smo bili loši na drugoj lopti, ali smo se konsolidovali. Zvezda je dala lep gol, potom smo izjednačili i mislim da smo čak bili bliži pobedi. Posebno sam zadovoljan mladim igračima, na čelu sa Belićem. Pokazali su da su budućnost Partizana.

Pristupom je u većem delu utakmice zadovoljan, rezultatom ne.

Kada se sve sabere žao mi je što nismo pobedili. Trijumfom bismo stekli sigurnost i samopouzdanje, ali ulazimo u ritam koji će nas verujem krasiti do kraja sezone. Rekao sam igračima na poluvremenu da budu mirniji. I to smo primenili. I u drugom poluvremenu smo mogli da budemo mirniji u nekim situacijama.

Bodovna prednost je ostala ista ali Petrić ne veruje u to da je trka za titulu završena.

Mogu da slikovito objasnim situaciju jer sam igrao u Rendžersu, klubu sličnom Partizanu i Zvezdi. I tamo je trka kao ovde, kada se pobedi u derbiju kao da ste uzeli titulu. Ima da se još mnogo igra i ne verujem da je titula Zvezdina. Ne razmišljam o Zvezdi. Imamo svoj put, oni svoj. Ne znam ni sa kime igraju sledeći duel.

Istakao je da ne vidi kao nužnost dovođenje novih igrača.

– Ne smatram da su potrebni novi igrači. Dok se sadašnji ne pomere nisam za to da se dovode novi. Šta će biti u januaru, to ćemo videti. Smatram da imamo igrače da se borimo za titulu. Vraćaju se i neki povređeni igrači koji će doneti balans.

Par rečenica posvetio je Dijabateu i Rikardu.

Iskren sam i neću pričati jedno igračima, a novinarima drugo. Dijabate ima talenat, ali se više igra nego što je potrebno. Mogao je više da namuči Zvezdinu odbranu u nekim situacijama. Talentovan je, ali mora da bude konkretniji. Rikardo nosi dosta tereta. Zvezda ima dva defanzivca koji su reprezentativci i mnogo je potrebno da Rikardo pored njih bude kao na prethodnim utakmicama. Nosi veliki teret, ali ulascima Baždara i mladih igrača nadam se da ćemo ga malo rasteretiti. Ne sećam se prethodnih derbija, gledao sam ih kao i vi pa sam ih i zaboravio. Ne smatram da Rikardo ima problema sa derbijima. Isto se pričalo i sa Nathom, pa se pokazao u pravom svetlu.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet