FudbalSrbijaVESTI DANA

Petrić: Jojić neće ostati, ne očekujem ništa od prelaznog roka

Na završnom obraćanju medijima po završetku priprema trener Partizana sumirao je utiske, većina je pozitivna, zadovoljan je onim što su njegovi igrači pokazali.

– Ovih 16 dana u Beleku poslužilo nas je vreme, imali smo odlično vreme, ne znam da li je ikada bilo ovde ovako, mahom bude kiše, ali ovoga puta je bilo sjajno. Ponašanje igrača i sve planirano, na fizičkom planu, odrađeno je maksimalno. Ako me pitate da li smo zadovoljni – jesmo. Spremni smo za nastavak prvenstva, sigurno! Dosta mladih je dobilo šansu, ne znam da li je neko pre dobijao ovoliku minutažu kao sada. Komibnovali smo. Da li smo pogrešili sa 2 utakmice dnevno, ne znam. Rezultatski, da kažem da nije bitno za mene. Bilo bi lepo da smo dobili neku više. Fizički smo spremni, tu nema problema.

Prelazni rok ove zime je retko tema u Humskoj, neuobičajeno je tih.

– Ne očekujem ništa, rekao sam već i ranije. Ne interesuju me igrači samo da bi došli. Napomenuo sam da bi bilo dobro da Dolev Haziza dođe, on je kvalitetan igrač za Partizan. Možda ću i duplirati, odnosno triplirati igrače na toj poziciji, ali sam u njegovom slučaju spreman da preuzmem taj rizik, jer je Izraelac igrač za naredne dve, tri godine, a ne za nekoliko meseci. Samo kvalitet nam je potreban, neko ko je mnogo bolji od trenutnih prvotimaca ili, pak, neko ko će u narednom periodu da bude bitan, ne mora da igra sada.

Smatra Petrić da ima adekvatan igrački kadar za narednu polusezonu.

– Imam igrače sa kojima mogu da izguram do juna. Ovi igrači to mogu. Voleo bih da imam mnogo dobre igrače, svaki trener to želi, ali neću da dovodim slične onima kakve već imam u timu, već da bude mnogo, mnogo bolji. Ako može – može, ako ne idemo dalje. To je moj stav, iako naravno uvek ima neko iznad mene.

Uprkos njegovoj želji Jojić neće ponovo obući dres Partizana.

– Jojić je bio na Teleoptiku od letos, hteo sam da potpiše za Partizan ponovo, a u tom momentu smo imali problem sa vezistima i postojala je neka ideja. Međutim, situacija se promenila, on je kasnije bio izričit da neće da nastavi saradnju sa Partizanom iz njemu znanih razloga. Rekao da to možda mogu da „hendlujem“, bilo da on ima neki problem sa navijačima ili bilo kim. Ipak, nije realno da potpiše, iako je kvalitetan igrač i uklopio bi se u svlačionicu i način igre u narednom periodu. On je pokazao da je pravi profesionalac, pomagao je sve vreme mladim igračima, savetovao ih na pravi način. Verujem da će on već u narednih nekoliko dana pronaći novi klub.

Malu neprijatnost priredio je Dijabate.

– Dijabate je kasnio na pripreme. Bio sam izričit da mora klub da obrati pažnju, da u tom trenutka možda hoću i da ga sklonim iz tima. Ali on nije zlonameran, jednostavno takav je, drugačiji karakter, jako dobar u duši, ali nekada zaboravlja neke stvari. Protiv CSKA se malo više igrao fudbala. Od meča sa Zvezdom jesenas, pokazao da je igru i fudbal na pravi način. Voleo bih da svaku utakmicu igra fudbal, a ne da se igra. Ipak, kod takvih majstora fudbala se i igranje fudbala nekad može oprostiti.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet