FudbalSrbijaVESTI DANA

Petrić pred derbi: Ako pobedimo, vratićemo stabilnost

Trener Partizana Gordan Petrić očekuje da njegovi izabranici pokažu maksimum u 168. večitom derbiju i savladaju Crvenu zvezdu.

Ipak, navodi da bi bio zadovoljan i u slučaju nerešenog rezultata.

„To je hipotetičko pitanje. Ako oni budu bolji u nekom momentu, naravno da ću biti zadovoljan. Ali ako me pitate sada, naravno da ne. To će biti specifična utakmica“, rekao je Petrić.

Partizan već šest ipo godina nije izgubio u Humskoj.

„To zavisi od ekipe, da li ćemo igrati napadački ili se povući. Bilo bi dobro kada bismo slavili, da vratimo stablinost u klub i svlačionicu. Želja mi je da pobedu posvetimo, ako se desi, bata Šoletu“, podsetio je Petrić a nedavno prreminulu legendu Partizana Milutina Šoškića.

Još uvek nije siguran u kom će sastavu Partizan nastupati.

„Što se sistema tiče sam načisto. Mi ćemo igrati takmičarski da bismo uzimali bodove i stekli sigurnost. Možda imam jednu dilemu zbog druge problematike oko bonus igrača, stranaca. Danas ćemo videti da li su svi zdravi i nakon toga ćemo odlučiti“.

Osvrnuo se strateg Partizana i na igru Hamidua Traorea u Kragujevu.

„Dobili smo sigurnost sa njim, on je odigrao prvi meč, verovatno se začudio duelom u Kragujevcu i terenom tamo, ali to ne menja priču njegovog bitisanja na terenu. Odigrao je šta je trebalo, jak je na lopti i sigurno je pojačanje za Partizan jer nismo imali takve igrače na sredini terena“.

Pohvalio je i svog pomočnika Strahinju Pandurovića zbog igre u prekidima.

„Nije to moj potpis. Za to je zaslužan Strahinja Pandurović, koji radi prekide, ne ja. Ekipa je i prošle godine imala dobru realizaciju prekida, samo što je tada bio drugi karakter igrača u timu. Očekujem da će to biti bolje iz meča u meč.

Govorio je i o zahtevu za odlaganje derbija, na koji Zvezda nije pristala.

„Postoji razlog zašto smo tražili odlaganje utakmice, da se više odmori ekipa. Generalno, Zvezda je odlučila kako je odlučila, ima pravo, možda ćemo i mi tako nekad postupiti. Naravno da postoji umor kod igrača koji su više igrali. Kada pogledate jake lige, vidite da jedni isti igrači igraju na dva fronta. Sutra se igra 90 minuta, pa ćemo videti. „

Novinare je zanimalo da li Natho posle samo tri dana može da odigra ceo meč.

„Naravno da može da igra. Razlog zbog izmena u poslednje vreme je odluka trenera i onoga što trener vidi, ali naravno da može da igra“, istakao je Petrić.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet