FudbalSrbijaVESTI DANA

Petrić: Stolica je imao težu situaciju nego ja

Trener Partizana gostujući na K1 televiziji osvrnuo se na svoju odluku da preuzme ekipu u katastrofalnoj situaciji, kao i na urađeno u prethodnom periodu, činjenicu da je izvukao tim iz očajne situacije.

– Moja želja je bila da postanem trener Partizana. Nikada vas niko neće zvati kada je sve u redu nego kada su problemi i kada se dešava to što se dešava. Goran Pandurović me je pitao dva dana pred utakmicu koju smo imali u Novom Sadu ‘Ako danas potpišeš da li bi vodio Partizan sledeću utakmicu u nedelju?’. Ja sam rekao ‘da’. Supruga je jedva čekala da ja izađem iz kuće. Stolica je imao težu situaciju nego ja. Došao sam kada je odigran neki broj utakmica. Mnogo je igrača otišlo, mnogo je igrača došlo. Drugačije je. Samo sam smanjio pritisak i opustio igrače.

Na slikovit način objasnio je šef struke crno-belih svoj odnos sa igračima, anegdotom sa poslednjeg gostovanja.

– Za uspeh je veoma važno da postoji dobar odnos između trenera i igrača. Nedavno smo imali situaciju u Surdulici, teren je slabiji, blato je bilo. Prilaze mi saradnici i pitaju šta da menjamo da bismo ‘zatvorili’ utakmicu. Odgovorio sam im ‘Šta da menjamo, kad vodimo sa 2:0? Mogu da menjam samo ako se neko povredi, a pogledaj i teren i blato. Okrenuo sam se tada ka jednom igraču i rekao da neću da ga ubacujem u igru po ovom blatu, da ga ne bih ‘uvalio’. Na to mi je odgovorio ‘Šefe, nemojte, molim vas’. Treba na takvom terenu da se snađe tih desetak minuta ,vređaće njegovo umeće zvižducima i povicima, prošao sam kroz to hiljadu puta, zato znam koliko je dobar odnos bitan.

Osvrnuo se i na priču Slobodana Šarenca da je kao mlađi pokazivao mnogo više talenta za košarku nego za fudbal.

– Bio sam bolji košarkaš nego fudbaler. Prelomila je poslušnost prema ocu, nekada je to tako bilo. Kada ti otac ili nastavnik fizičkog kažu da ideš tamo da treniraš, moraš da slušaš. Tada mi je rekao da sutra idem na trening u OFK Beograd. Nema tu hoću ili neću. Morao sam. Trenirao sam uporedo košarku i fudbal i video sam da idem u pravcu fudbalera. Sa 14 godina sam trenirao, sa 16 i po sam zaigrao u prvom timu.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet