FudbalSrbija

Petrović: Zvezda neće imati ozbiljnog konkurenta ove sezone, može im se čestitati na šampionskoj tituli

Iskusni trener je posle godina rada u Bosni i Hercegovini pre nekoliko meseci odlučio da se vrati u srpski fudbal i preuzme subotički Spartak.

– Radio sam osam godina u Bosni, imao sam ponudu da ostanem, valjda što je čovek stariji, vuče ga tamo gde je rođen. Rođen sam ovde u Beogradu, imam jako puno prijatelja i to je jedan deo razloga. Drugi deo je poziv Spartaka koji se predstavio jako profesionalno u prvom razgovoru. Video sam da je to drugačije nego što je bilo kada sam bio ovde 2011/12 godine. Imaju koncept, slede ga, to se videlo i sada. Radi se kvalitetno, ništa se ne prepušta slučaju, oduševljen sam, radoholičar sam. Volim klubove koji imaju radne navike i koji slede svoj koncept.

Sa Golubovima je prošle sezone uspeo da izbori opstanak dok početak ove nagoveštava lepši period.

– Mi smo posle tri kola mogli da kažemo da imamo dobro otvaranje sezone, posle četvrtog možemo da kažemo da smo se učvrstili na toj poziciji, ali ne bih pričao o tome sada. Ima još mnogo da se igra do kraja. Ovo su za nas bodovi spasa, proglasili su nas glavnim kandidatom za ispadanje. Pokušaćemo kroz kontinuitet da dođemo do plej-ofa.

Prisetio se Petrović i vremena provednog u Nemačkoj, kao igrač i trener tamo je boravio više od tri decenije.

– Nemci su jedne trkačke ‘životinje’. Da li je trening ili utakmica, svi idu na 100 odsto. Doživljavao sam mečeve gde vodimo 6:0 i umalo izbije tuča, jer nije dat sedmi gol. Glad za golovima, profesionalizam koji je na visokom nivou. Došao sam 1979, završio sam karijeru 1990. godine, to ostavlja pečat. U Nemačkoj sam bio jako strog trener, Nemac ti sve daje i pruža. U Mađarskoj sam malo povukao ručnu, ovde sebe ne smatram strogim, ali sam za puno ljudi strog. Doduše, mislim da nisam, volim da se održava dogovor. Ako sam 100 odsto bio strog u Nemačkoj, ovde sam na 30 odsto.

Gostujući u emisiji Pregled kola na Areni sport izrazio je zaprepašćenje načinom na koji je Partizan otpočeo sezonu.

– Šokiran sam Partizanom ove sezone. Takav gigant. Posle četiri odigrane utakmice ima jadnih pet bodova. Zaista neshvatljivo. To što je kolega Gaćinović rekao je čista istina mogli su da dobiju sa dva ili 3:0. Ne znam kakva je problematika, ne sedimo sa njima u istom brodu, ne znamo prave razloge, ali svi vidimo da nešto ne štima. Takva mašinerija, budžet, takvi igrači. Zaista je neshvatljivo, da izgubiš jednu, odigraš dve nerešeno, zaista neshvatljivo.

Poprilično je direktan kada je reč o tome ko će biti šampion ove sezone.

– Ja bih rekao da je mašinerija krenula opasno. Dati 17 golova u četiri kola, 4,25 u proseku, zaista evropski. Melju sve pred sobom. Zvezda neće imati ozbiljnog konkurenta ove sezone, kao prošle sa Partizanom. Ne treba se opuštati, ali po meni može im se čestitati na šampionskoj tituli.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet