ATPTenis

Pilić: Novak je čovek kakav se rađa jednom u nekoliko decenija

Beograd je bio domaćin promocije filma o legendarnom teniskom treneru, jednom od prvih koji je trenirao Novaka Đokovića, na čemu mu se srpski as još jednom zahvalio.

– Moram da kažem nešto što me uvek bocka, a to je da smo tvoj otac i ja, kad si imao 15 godina, bili sigurni da ćeš biti dobar igrač. Nisam znao da ćeš biti broj jedan, ali sam znao da ćeš biti izuzetno dobar, jer sve je išlo ka tome. Zato kažem, tvoje kvalitete ne samo teniske, već i kao čoveka su i za mene bili izuzetno važni. Još jednu stvar ću reći, koja me isto tako muči, želeo bih da ti kao Srbin, da Srbi poštuju tebe kao što Argentinci poštuju Maradonu i Mesija, jer ti si to zaslužio.

Ovom prilikom Nikola Pilić se više posvetio priči o tome kako je najbolji svetski teniser u prethodne dve decenije bio najbolji ambasador Srbije.

– Imidž Srbije koji je Novak u poslednjih 20 godina napravio ne postoji ni u jednoj diplomatiji na svetu, ako nemaš coveka kao što je on, sa njegovom harizmom. I ja kažem, ne želim da dajem neke komplimente, ali Novak je čovek kakav se rađa jednom u nekoliko decenija i ja stojim iza toga. Kad govorim brojke nisam subjektivan, brojke govore da je novak ne samo najbolji teniser svih vremena, već ako pet puta bude najbolji sportista sveta da je to jako teško napraviti. Zahvaljujem mu za sve sto je napravio i za mene, i kad mogu da kažem “Ja sam trenirao Novaka Đokovića”, to je divna rečenica

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet