FudbalItalijaTransferi

Pioli (valjda) dobija tandem pojačanja iz Bundeslige

Na San Siru ovog leta ništa nije sigurno.

Što se tiče terena, Milan je dobro počeo sezonu, što se tiče prelaznog roka, blago rečeno neubedljiv. Lepa svota izdvojena je za kupovinu Šarla De Ketelara koji već nagoveštava da će biti zanimljivo pojačanje, Divok Origi bi trebalo da doprinese čim reši probleme s povredom i bude u punom ritmu. Dve prioritetne pozicije dugo nisu bile rešene, štoper i centralni vezni, izgubljene su transfer bitke za igrače u koje su uloženi meseci pregovaranja i nagovaranja, nisu došle čak ni sekundarne, pa ni tercijarne opcije, može se reći.

Sven Botman, Abdul Dialo, Evan Endika, Džafet Tanganga, Trevor Čaloba, nisu bili dostupni. Kao iznenađenje, došao je Malik Tiao za pet miliona evra, plus bonusi, iz Šalkea. Mladi Nemac potpisao je petogodišnji ugovor sa Rosonerima koji su ga i ranije pratili, pa pri kraju ovog prelaznog roka odlučili da ga dovedu. 21-godišnji štoper odigrao je svaki minut u prva tri kola Bundeslige i treće je pojačanje za sastav Stefana Piolija ovog leta.

Sada preostaje da vidimo da li će i pitanje novog veziste biti rešeno u finišu letnjeg prelaznog roka. Posle dugotrajnih, na kraju neuspešnih pregovora oko Renata Sančeza, pa razgovora sa velikim brojem mlađih igrača, sa Žanom Onanom koji je bio blizu dolaska, i novim neuspehom, izbor je, videćemo da li i konačni, pao na Astera Vranksa. 19-godišnji Belgijanac sa ličnim uslovima nije problem, Milan i Volfsburg imaju načelni dogovor da to bude pozajmica sa opcijom otkupa narednog leta. Poslednja stavka je njen iznos, Rosoneri nude 11,5 miliona evra kao cifru, Vukovi žele 13, sve tri strane nadaju se dogovoru, ako i ova priča ne propadne u poslednji čas kao u slučaju dva prethodna kandidata.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet