FudbalItalija

Pjontek: Spreman sam da opet budem haubica u Italiji

Novi napadač Fiorentine pun samopouzdanja se vratio u Seriju A.

Ničega se ne plašim. Naprotiv, osećao sam veliku želju da se vratim u Seriju A. Spreman sam da opet budem haubica u Italiji. Želim da uživam na „Frankiju“. Siguran sam da sam poslednjih godina u Nemačkoj napredovao. Ponuda Fjorentina mi je najviše odgovarala. Ovde vidim svoju budućnost, želeo bih da ostanem u posle leta, svestan da se to dokazuje isključivo na terenu.

Pjontek smatra da bi mogao da funkcioniše dobro na terenu zajedno sa Dušanom Vlahovićem.

Vlahović je veoma talentovan, poseduje ogroman potencijal. Dao je dosta golova, ali sam i ja pokazao da mogu da tresem mreže u Italiji, kao što je bio slučaj u Đenovi i Milanu. U jednoj sezoni postigao sam ih 30 (19 za Đenovljane, 11 u dresu Rosonera). U svakom slučaju, možemo da igramo zajedno. Hajde da igramo u formaciji 4-3-3, iako Italijani često vole da menjaju sisteme. Moraću da napornim radom na treningu ubedim trenera da me stavi u tim.

Poljak je izabrao Firencu umesto povratka u Đenovu.

Uvek će mi Đenova biti u srcu, mnogo lepih stvari mi se desilo na „Ferarisu“, ali sad sam u ljubičasotm i srećan sam što sam deo velikog projekta. Najvažnije mi je da ekipa neguje ofnazivan fudbal, do toga mi je baš stalo.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet