EngleskaFudbalTransferi

Poketino gleda ka Leverkuzenu, dobre vesti iz Italije!

Dugo se nismo bavili dešavanjima na Stamford bridžu, ali evo ih.

Ne cvetaju ruže Čelsiju, nema kontinuiteta, proces timskog napretka je težak, pun uspona i padova. Jasno je da će ovaj projekat tražiti strpljenje, što Maurisio Poketino uporno ponavlja. Za sada deluje i da će ga dobiti, barem na to slute informacije o mogućim potezima u naredna dva prelazna roka.

Poketino je jedan od verovatno velikog broja trenera koji u ovom trenutku gledaju ka Leverkuzenu. Na oku njemu i klubu je Džonatan Tah koga vide kao dugoročnog naslednika Tijaga Silve. 27-godišnji nemački reprezentativac je u pretposlednjoj godini ugovora sa Bajerom, isti sadrži i fiksnu otkupnu klauzulu. Realno je da ostane u Leverkuzenu do kraja sezone pa na leto razmotri ponude. Prvi u redu da jednu stavi na sto će očigledno biti Čelsi, pored Totenhema, Njukasla i drugih… Po svemu sudeći Silva će se na leto vratiti u Fluminenze, Plavci će imati nekoliko meseci da ubede Taha da su oni prava sredina za njega.

Dobra vest za sve na Stamford bridžu je da je Fabricio Romano demantovao Aurelja De Laurentisa. Iako je predsednik Napolija rekao da je blizu dogovor oko produžetka ugovora sa Viktorom Osimenom, čuveni novinar to odbacuje pozivajući se na svoje izvore i navodi da je u ovom trenutku realnije da sjajni napadač ode, verovatno na leto. Ukoliko ipak ovaj posao ne bude moguć, iz bilo kog razloga, pominje se i da će druga opcija Čelsiju biti Luis Openda iz Lajpciga.

U dobre vesti iz Italije može da se računa i mogućnost razrešenja situacije oko dvojice fudbalera koji nisu u prvom planu. Kalčomerkato piše da je Roma zainteresovana da dovede Trevora Čalobu i/ili Malanga Sara, svakako bi Čelsi oberučke prihvatio prave ponude.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet