FrancuskaFudbalLiga šampiona

Poketino: Smatram da će Pariz Sen Žermen osvojiti Ligu šampiona

Argentinac je napustio Park prinčeva godinu dana pre isteka ugovora, neki novi ljudi dobili su priliku da donesu Pariz Sen Žermenu ono što on nije uspeo.

Postoje klubovi kao što su Liverpul ili Mančester Siti, koji imaju dugoročne projekte i daju šansu ljudima da ih ostvare. Uvek ću praviti takva poređenja. Mi u Pariz Sen Žermenu smo osvojili titulu prvaka Francuske sa 15 bodova više od drugog, ali kada smo ispali od Real Madrida znali smo da će biti problema. Siti je isto izgubio od Reala, primio je tri gola u pet minuta, a sledeće nedelje je – kupio Halanda. Dao je priliku svom treneru za novi pokušaj, da nađe rešenja i osvoji prvenstvo Engleske, kao što smo mi uzeli trofej u Francuskoj. Projekti su različiti. Dok u Sitiju sedam godina veruju istom treneru, u Pariz Sen Žermenu očekuju da čim dođeš, s vrata osvojiš pehar. I to onaj Lige šampiona, ne domaćeg prvenstva. Drugačije je i ja sam to prihvatio. Ovo što sada govorim nije kritika. Kada smo došli u Pariz, znali smo da moramo da probamo da osvojimo Ligu šampiona ako želimo da nastavimo da radimo na našem projektu.

Smatra Poketino da po tom parametru nije jedini neuspešan ali veruje da će se Sveci kad-tad okititi naslovom evropskog šampiona.

To je promašaj od pola veka. Ne samo od prošle sezone, jer Pariz Sen Žermen pogotovo otkako ima nove vlasnike ima za cilj osvajanje Lige šampiona. I smatram da će to uspeti, jer svi potrebni resursi su tu, ali fudbal nekada nije onakav kakvim ga neko zamišlja. Ima dosta faktora koji ne mogu da se kontrolišu. Ali, insistiranje na tom trofeju godinu za godinom će sigurno dovesti Svece do ostvarenja snova.

Prokomentarisao je i najveće tri zvezde u svom dojučerašnjem timu.

Mesi je najbolji fudbaler na svetu i tu nema nikakve dileme. Posle nejga ide Mbape, koji je kandidat da nasledi krunu. Tu je i Nejmar, koji je za mene isto jedan od najboljih igrača na planeti.

Za sada nema naznaka novog posla.

Miran sam, prihvatio sam okolnosti kakve su, moram da živim s tim. Sve smo završili kasno, do raskida govora je došlo pred početak priprema i bilo mi je jasno da će biti teško za mene, jer su svi projekti zatvoreni, tako da moram da se pomirim sa novom situacijom, istovremeno analizirajući sve što se dešavalo u prethodnih godinu i po dana u Pari Sen Žermenu.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet