eSportsVESTI DANA

Politici nije mesto u sportu: Predsednik Partizana oštro odgovorio na pretnje!

Esport od svog nastanka za cilj ima promociju pre svega zajedništva. Ipak, očigledno da bez skandala ne može ni u ovoj sferi. Ekipa Bad News Eaglesa, koja se takmiči u igrici CS:GO napravila je ogroman uspeh plasiravši se na „Major“ turnir u Rio. Ipak, proslava je bacila senku na celokupni utisak. Naime, oni su putem Tvitera okačili sliku gde šest orlova nosi zastavu velike Albanije, dok se ona nalazi na zastavi tzv. Republike Kosovo, što su istakli i u opisu.

Prvi koji je reagovao na sramotan čin BNE ekipe bio je predsednik Partizanove esport rekcije – Jovan Mijailović. Mladi biznismen je ošto osudio postupak protivnika, traživši podršku i od ostalih ljudi.

„Kakve bi posledice bile da je neka Esport organizacija iz Srbije promovisala koncept Ujedinjenjih država Srbije ili Velike Srbije? Ako ih ne bude, uradićemo isto. Esport mora biti drugačiji i ne sme sadržati političke drame“, napisao je Mijailović.

Videćemo da li će Esportov zajednica učiniti nešto u narednim danima po ovom pitanju, s obzirom da javnost vrši ozbiljan pritisak da se BNE sankcioniše zbog ovog sramotnog čina.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet