FudbalSrbija

Popović: Ako nastavimo ovako, imamo velike šanse za titulu

Mladi čuvar mreže slaže se da je polusezona iza Partizana odlična i nada se da će u istom ritmu nastaviti u u 2022.

– Od kada je došao šef Aleksandar Stanojević, mi smo popravili značajno timsku igru. Ceo tim igra defanzivu, ceo ofanzivu i to je jedan od razloga zašto imamo ovakve rezultate. Nećemo uspeti da pobedimo sve utakmice do kraja, kao što smo imali taj nerešeni rezultat sa Proleterom. Ako nastavimo ovako, imamo velike šanse za titulu.

U godini iza nas Popović je postao prvi golman crno-belih.

– Mislim da sam se izborio za to mesto i da sam ga zaslužio, a šef mi je ukazao poverenje da budem prvi izbor. Za sada sam prezadovoljan, nema razloga da ne budem. Ovo je sigurno moja najbolja sezona, prva u kojoj sam prvi golman. Imam veliki broj utakmica, već sam nadmašio taj broj iz prethodne sezone, što mi je bio cilj. Ovo je jedna istorijska polusezona za tim. Timski igramo savršeno, prvi smo u ligi, imamo proleće u Evropi. Mislim da mogu na ličnom planu da budem zadovoljan, ali i na ekipnom.

Jedna od retkih negativnih uspomena je greška protiv Anortozisa.

– Ta greška je mogla da se desi i ranije. Trebalo je dosta sreće, pored rada i truda, da ja uopšte stanem na gol. Mislim da je taj penal protiv Dunajske Strede došao u pravo vreme, a ta greška protiv Anortozisa mogla je da bude i ranije ili da je ne bude uopšte. Gledam to kao sastavni deo sporta i imaću sigurno još mnogo grešaka i vrhunskih utakmica… Moj cilj je da držim konstantnost što više mogu, a da što manje grešim. Mislim da kao tim pokrivamo jedni druge, kao što je mene tim pokrio posle te greške protiv Anortozisa, kada oni nisu imali šansu u drugom poluvremenu. Kada moj tim nije na nivou, ja se trudim da pomognem njima mojim dobrim odbranama.

Popović je u intervjuu Tanjugu prokomentarisao i predstojeći dvomeč sa Spartom.

– Po imenima, Sparta je jedan od najlakših protivnik sa žreba, ali oni nisu jednostavan protivnik i mislim da će biti izuzetno teško. Oni su čvrsta ekipa, takva im je i cela liga. Imamo šanse da prođemo, ali da će biti lako – neće sigurno.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet