FudbalSrbija

Popović: Posledica nakaradnog razmišljanja

Uspela je Vojvodina da veže dve pobede na svom stadionu, sada se nadaju prvoj gostujućoj u sezoni danas od 16 časova u Novom Pazaru.

Kao što vidite i sami, Novi Pazar je po sastavu i imenima koja su potpisali napravio ekipu za borbu za Evropu, što oni i najavljuju. Naše ambicije nisu ništa manje, tako da očekujemo mnogo. Ako i jedni i drugi damo ono što planiramo, onda će ovo da bude evropska utakmica. Uradićemo sve što je do nas da tako bude i nadam da će igrači da budu na potrebnom nivou. Znam da nas tamo čeka vrela atmosfera i dobro je da se igra u takvom ambijentu, ali da to bude pravi fudbalski ambijent i da bude sve korektno. Želimo da budemo na nivou koji se očekuje od nas, a to je da gledamo na gornji deo tabele, što treba da postane naš standard i da iz utakmice u utakmicu budemo sve bolji.

Pazarci su u minulom prelaznom roku bili hit priča srpskog fudbala dovođenjem Adema Ljajića, Sejdube Sume i Marka Šćepovića.

Kad sam došao, rekao sam da ne igram fudbal kod kuće i na strani, jer su to potpuno isti bodovi, a Vojvodina treba uvek da ima isti standard. Nažalost, dugo nemamo pobedu u gostima, što je posledica nakaradnog razmišljanja, jer u razgovoru igrači mi kažu: ‘moramo da popravimo igru, pogotovo kad igramo kod kuće’. Onda ja kažem: ’a šta kada igramo na strani, da li tamo treba da se isključimo? Najbolje da onda ne idemo tamo, da sedimo kod kuće, štedimo pare i izgubimo 3:0. Što da idemo tamo?’ To je ono na čemu radimo mukotrpno od prvog dana. Igrači rade, popravljaju se, a u ove tri utakmice što smo igrali na strani, stvorili smo zaista mnogo šansi. Ne mogu da pričamo o onome što je bilo pre, ali u ovim mečevima smo igrali mnogo bolji fudbal. Nismo to materijalizovali, a da je nešto od stvorenih šansi ušlo u gol, izašli bismo kao pobednici i imali bismo mnogo više bodova. Ipak, realnost je drugačija i svaka sledeća utakmica nam je motiv više. Ne pretimo, ali nema boljeg ambijenta od ovog u Novom Pazaru da pobedimo, jer u tom slučaju bismo pokazali mnogo više od same pobede i sazrevali kao ekipa.

Prisutni novinari su podsetili šefa struke da ni u prošloj sezoni Novosađani nisu uspeli da trijumfuju tri puta u nizu, Ranko Popović i to vidi kao motiv više.

To je takođe veliki motiv za nas. Vi ste tu da pratite statistiku, a mene lično interesuje učinak. Idem iz utakmice u utakmicu, a vi posle brojte koliko je bilo pobeda. Probaćemo da promenimo mentalitet igrača, koji treba da sazrevaju. Kad uvedemo taj kod da svaku sledeću utakmicu igramo na pobedu, a ne da je ne izgubimo, onda će doći niz pobeda. Nadamo se da ćemo vam dati mogućnosti da ih brojite dugo, ali bilo bi malo nekorektno da sad pričamo o tome, da ne misli protivnik da motivišemo i njih i navijače. Stvarno prema svakoj utakmici potpuno isto pristupamo, uz veliko poštovanje prema protivniku. Rekao sam igračima neki dan na treningu: ‘pogledajte šta piše ovde na našem trening centru – FK Vojvodina. Ta Vojvodina je 110 godina istorije, pa hajde da vidimo gde smo mi tu, da se i mi uguramo u tih 110 godina, pa da neko jednog dana upiše i naša imena’. Treba da ostavimo nešto, a ne samo da budemo i prođemo. Voleo bih da na tome radimo dok smo ovde i da ostanemo jedan duži period.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet