FudbalSrbija

Popović: Publika je zahtevna, ali to i hoćemo

Sa novim trenerom Vojvodina je u prošlom kolu Mozzart Bet Super lige osvojila prvi bod. Danas kada joj od 19 časova gostuje niški Radnički koji je u još goroj situaciji, nadaju se prvoj pobedi.

Nastavljamo naše upoznavanje i hod ka onome čemu težimo. Očekivanja od prvog dana moraju da budu ista, a to je da najpre budemo svesni gde smo i za koji klub igramo. Momci treba da imaju zadovoljstvo što su tu i da to prenesu na teren. Ako to budu radili na način koji tražimo, neće biti problema. Ni u jednom trenutku ne želim da potcenim protivnika, ali hoćemo da u svakom trenutku dominiramo na terenu. Nije realno da bude to svih 90 minuta, ali ukoliko bude tako, neću imati ništa protiv.

Četiri poraza, iako na evropskom frontu i u duelima sa beogradskim večitim rivalima, stvorili su pritisak unutar ekipe.

Nije isto kada u Vojvodini izgubite nekoliko utakmica i kada se to desi u nekom drugom klubu, koji je navikao na lošije rezultate. Kod nas su automatski veća očekivanja što donosi pritisak, a čim si u grču, sve se teže realizuje, mozak radi drugačije… Pokušao sam momcima da objasnim da je pritisak za privilegovane i da treba da budu srećni zbog toga. Hoćemo da oslobodimo igrače, da budu pravi kada se to očekuje. I dalje se upoznajemo, ali verujte mi da svi imaju podjednake šanse da igraju i na igračima je da se izbore. Ipak, neki će morati da steknu veći kontinuitet, a kada ga uhvatimo, stvari će ići mnogo lakše. Treba da igramo na rezultat, ali i da budemo mirni u završnici.

Ranko Popović je veći deo dosadašnje trenerske karijere gradio u inostranstvu, pa je iz tog ugla uporedio prilike u novom klubu.

Fudbaleri u inostranstvu se raduju kada postignu gol, a ovde su ljuti i besni zbog pritiska, kritika, a kada si ljut onda ne možeš da budeš najbolja verzija sebe. Želim da vidim tu radost u mojim igračima i da više uživaju u fudbalu. Igrač ne može da da više od onog što može, ali ako ako svi damo sve od sebe, onda to mora da bude dobro. U prošloj utakmici napravili smo dosta šansi, lopta nije htela da uđe u gol, ali mislim da niko ko navija za Vošu nije bio ljut. Možda jeste bio neraspoložen, ali niko nas neće grditi kada ne postignemo pogotke, ako budemo igrali kao na prošloj utakmici.

Za novog šefa struke ovo je debi pred novosadskom publikom koja se nada da će svedočiti osvajanju prva tri boda.

Nemam tremu, ali sam uzbuđen. Publika je zahtevna, ali to i hoćemo. Kada neko nešto od tebe očekuje, to znači da te poštuje, a kada te neko poštuje, moraš da izađeš na teren i vratiš poštovanjem, odnosom i radom. Ako to bude na potrebnom nivou, rezultati će doći.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet