EngleskaFudbal

Postekoglu: Igrači i menadžeri prave greške, prave i sudije

Nepravedno poništeni gol Liverpulu protiv Totenhema i velika greška svih uključenih sudija danima je tema u engleskom fudbalu, trener aktera iz Londona je upitan da li bi dozvolio protivniku da u toj situaciji neometan postigne gol ne bi li se ispravila nepravda.

– Ja to ne vidim tako. Ako ćemo da pozovemo menadžere da budu i sudije na meču i da odlučuju o ovakvim stvarima… Mi imamo prilično ozbiljne obaveze u svojim klubovima. Sa svojim uverenjima, nikada ne bih doneo takvu odluku i bacio svoj tim na leđa. U tom momentu, da mi je neko kroz neku prizmu objasnio šta se sve desilo u tih 30 sekundi i da mi je rečeno da treba da odlučim, ne bih to uradio.

Od dolaska u Premijer ligu Angelos Postekoglu se ističe svojim smirenjem i ljudskim pristupom, pa tako i po pitanju pomenute situacije ima pomiljiv ton dok iznosi svoje viđenje.

– Druga je stvar ako je nešto potpuno jasno. A ovde se dogodila velika greška i ozbiljan nedostatak komunikacije, ali to nije nešto što može lako da se objasni. Kao što igrači i menadžeri prave greške, tako ih isto prave i sudije. Slušao sam taj audio snimak. Neko je zaključio da je izgovaranje dve reči – provera završena – dobar način da se zaključi proces. I to je do sada dobro radilo. Mislim da bi logičnije bilo da se na primer kaže – gol za Liverpul. Ali, to je moj stav, ja ne znam kako su stvari postavljene. Kada slušate ovako, pada vam na pamet mnogo boljih načina za dobru komunikaciju kako bi svima sve bilo jasno. Mislim da to treba da bude cilj, a ne kažnjavanje pojedinca koji je pogrešio. Ja nikad ne bih rekao igraču koji je pogrešio da više nikad neće igrati, pomogao bih mu da napreduje i da ispravi grešku.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet