EngleskaFudbal

Postekoglu: Ne želim one koje zanima samo Liga šampiona

Totenhem ima otvoren put pred sobom da se sa četvrte, ili možda čak pete pozicije vrati u Ligu šampiona, engleski mediji uveliko računaju šta bi to značilo za klupsku kasu.

Mi nismo banka, nego fudbalski klub. Nismo mi neka finansijska institucija. Ne vodim se time kakav će nam biti balans u knjigama na kraju godine. Šta hoću da kažem? Ako se plasiramo u Ligu šampiona – super. Zaradićemo novac – super. Da li to znači da ćemo biti treći sledeće sezone? Ne! Štaviše, verovatno će nam biti još teže.

I dok su Pevci bili prvoplasirani, kao i sada kada jure četvrtu poziciju Angelos Postekoglu je insistirao da je njegov fokus isključivo na napretku tima.

Nije moj posao da vodim računa o klupskim finansijama, niti osećam pritisak da zbog toga moramo da se plasiramo u Ligu šampiona. Moj posao je da stvorim tim koji može da se takmičiti tamo i da napreduje u Premijer ligi. Nije poenta koliko se novca zaradi od Lige šampiona, nego šta radite sa tim novcem. Da li ga investirate u tim? Da li jačate ekipu ili samo kažete „bićemo u Ligi šampiona sledeće sezone i to je super“. Uzalud te pare ako ih ne ulažete.

Ne može da se porekne da Liga šampiona otvara više vrata na tržištu, međutim, menadžer Totenhema ne razmišlja u tom pravcu.

Želim da fudbaleri dolaze zbog Totenhema. Ne želim one koje zanima samo Liga šampiona, jer oni bi došli zbog tog takmičenja, a ne zbog našeg kluba. Kada biram igrače, bitan mi je njihov karakter. Imali smo dva prelazna roka do sada i nisam imao nijedan problem sa dovođenjem fudbalera, iako nismo igrali u Ligi šampiona.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet