Ostali sportovi

Potonuće u Splitu, poraz u osmini finala

Francuska bolja od naše selekcije – 10:9 (3:1, 1:1, 5:4, 1:3).

Ne može se baš reći da je vaterpolo reprezentacija otputovala u Dalmaciju sa visokim očekivanjima. Potencijalno se jesmo nadali medalji i dokazu da su prethodni rezultati posledice procesa rasta, ipak, ispadanje u osmini finala nije nešto što je očekivano, pa ni prihvatljivo.

Poništili su Francuzi našu napadačku igru, ama baš ništa nije polazilo za rukom Delfinima. Od početka je naša selekcija u zaostatu koji je minus tri, protivnik kontroliše meč. Prodisao je naš napad u drugom poluvremenu, ipak kasno za bilo šta više od toga da se zakomplikuje završnica. Anulirana je prednost Francuske, ostalo je vremena za još po jedan napad na obe strane. Francuzi su se izborili za igrača više i pogodili, mi nismo, te će se po prvi put srpski vaterpolisti boriti za deveto mesto.

FRANCUSKA: Duboa, Sudadier, Krusila 4, Bue, Kaš, Vernu 2, Mario-Vernu, Bjorč 1, Marzuki 2, Kanon, Vanpeperstrate 1, De Nardi, Fontani. Selektor: Bruzo.


SRBIJA: Rističević, Mandić 3, Drašović 1, Ranđelović, Vučinić, Vico 1, S.Rašović 3, Velkić, Pljevančić, Radulović 1, Stojanović, V.Rašović, Dobožanov. Selektor: Savić.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet