FudbalSrbijaVESTI DANA

Preblem za Radnički: Kragujevčani uprkos plasmanu bez licence za Evropu!?

Fudbaleri Radničkog 1923 završiće sezonu na četvrtom ili petom mestu Superlige Srbije, što znači da će po prvi put u istoriji kluba igrati evropske kvalifikacije, konkretno za Ligu konferencija. Ipak, klub iz Šumadije još uvek nema licencu za nastup u evropskim takmičenjima.

Komisija za licenciranje klubova FSS saopštila je da su licence za narednu sezonu u UEFA takmičenjima dobili Crvena zvezda, Partizan, TSC, Čukarički, Vojvodina, Voždovac, Mladost iz Lučana i Napredak, ali ne i Radnički 1923.

 Razmatrani su dokazi u vezi sa svim kriterijumima: sportskim, infrastrukturnim, personalno-administrativnim, pravnim kao i finansijskim. Dokazi su razmatrani na osnovu izveštaja eksperata za svaki od napred pomenutih kriterijuma – piše na sajtu FSS i dodaje se:

– Komisija je konstatovala da je pristiglo trinaest prijava kao i dokumentacija u vezi sa ispunjenjem kriterijuma od strane klubova u okviru postupka licenciranja za takmičenja u organizaciji UEFA, odnosno 24 prijave kao i dokumentacija u vezi sa ispunjenjem kriterijuma od strane klubova u okviru postupka licenciranja za takmičenje u Superligi i 18 prijava kao i dokumentacija u vezi sa ispunjenjem kriterijuma od strane klubova u okviru postupka licenciranja za takmičenje u Prvoj ligi. 

Hoće li Kragujevčani naknadno dobiti licencu – ostaje da se vidi, ali za sada su zvanično bez licence. Komisija je razmatrala dokaze u vezi sa svim kriterijumima: sportskim, infrastrukturnim, personalno-administrativnim, pravnim, kao i finansijskim. Dokazi su ocenjivani na osnovu izveštaja eksperata za svaki od pomenutih kriterijuma.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet