Ostali sportovi

Pretnja tužbom oterala Čelsi od Olisea, nova meta na vidiku

Neprijatnost izbila pojačanje iz ruku.

Ovako ili onako, Čelsi je ponovo glavna tema na tržištu. Transferi Kristofera Nkunkua, Mala Gusta, Nikolasa Džeksona, Aleksa Disasija, Roberta Sančeza i Leslija Ugočukvua nisu toliko boli oči. Način na koji je doveden Mozes Kaisedo pokrenuo je čelnike lige da preispitaju pravilnik, Romeo Lavia je takođe deo fudbalske potrošačke korpe, sada smo došli u situaciju da su se Plavci suočili sa nezadovoljstvom klubova koje se prenelo na konkretne poteze.

Imao je Čelsi dogovor sa Majklom Oliseom, aktivirao i otkupnu klauzulu, i pored toga nije dobio igrača. Kristal Palas je zapretio tužbom, pokrenuo svoje advokate smatrajući da je Čelsi kontaktirao igrača mimo dozvoljenih načina. Ishod je taj da se Čelsi povukao suočen sa tužbom, Olise potpisao novi ugovor i ostaje na Selhurst parku. Ako znamo da postoji još dosta klubova nezadovoljnih načinom na koji Čelsi posluje, mogla bi ovo da bude prva u nizu sličnih situacija…

U međuvremenu je iskočila nova meta. Zna se da su Plavci u potrazi za barem jednim ofanzivnim veznim, kao i da su razmatrali različite profile igrača. Gabri Veiga je na pragu prelaska u Napoli, za Mohameda Kudusa se bore drugi klubovi, videćemo da li je Rajan Čerki i dalje opcija. Nova ideja je Brenan Džonson oko koga su uspostavljeni prvi kontakti sa Notingemom, piše Gardijan. Velšanin koji se prošle sezone pojavio kao jedno od prijatnijih iznenađenja lige je na listi želja Totenhema i Vest Hema, nešto ranije je Brentford slao ponude na Siti graund. Odbijao ih je Notingem, ne želi da razgovara ispod cifre od 45 miliona funti, s tim da je na prvu loptu raspoložen da u pregovore sa Čelsijem uključi nekoga od njihovih fudbalera. Prvi kontakti su pozitivni, situacija koju vredi ispratiti.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet