Košarka

Problemi u Nemačkoj: Kleber se povukao zbog Šrudera

Maksi Kleber neće više igrati za Nemačku.

Loša atmosfera u reprezentaciji Nemačke pred ovogodišnji Mundobasket. Naime, u glavnoj ulozi su Denis Šruder i Maksi Kleber. Plejmejker je u jednoj od svojih izjava osudio odluku da košarkaš Dalasa ne igra na Eurobasketu, jer je želeo da radi na svojoj igri.

Razmišljao sam u stilu: ’OK, kakvu igru on želi da poboljša?’ U NBA, kada si dobar u nečemu, toga se držiš. Ne bi imalo smisla da veliki centar odjednom počne da vodi loptu. On zna svoju igru i zna koja mu je uloga. Naravno, prihvatio sam njegovu odluku, ali bilo je malo teško poštovati je. Da je imao neki deugi razlog – ugovor ili želju da duže igra – bilo bi to potpuno u redu sa mnom„, rekao je Šruder tada.

Sada se oglasio sam Kleber i javno istakao da ne želi biti deo reprezentacije u narednom periodu, kako ne bi kvario hemiju u ekipi.

„Moj cilj je da igram košarku, da predstavljam Nemačku 100 posto zdrav i da pomognem saigračima da pobede, da budem dobar saigrač. Veoma teška odluka da ne igram prošlog leta doneta je zbog povrede s kojom sam igrao poslednja četiri meseca te sezone. Bio mi je potreban pun oporavak i odmor. Da sam bio zdrav, igrao bih srećno i ponosno.

Sva komunikacija s moje strane sa svim relevantnim ljudima urađena je na iskren način, pun poštovanja. Uživao sam u uspehu tima i bio ponosan na to što su postigli. Počeo sam ovo leto motivsan da se priključim za SP. Ipak, neki nesrećni i neprikladni javni komentari u vezi sa mnom stavili su mi jasno do znanja da nisam bezuslovno prihvaćen u nacionalnom timu.

Zato sam rešio da je najbolje za sve da ne igram. Umesto toga, biću navijač. Nemam nameru da javno komentarišem ovu temu dalje. Želim uspeh nacionalnom timu.“

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet