ABAKošarka

Probudila se Mega i zatrpala koš SC Derbiju!

Prva pobeda iz šest pokušaja za Baraćev mladi sastav – 101:74 (20:15, 18:17, 32:16, 31:26).

Gosti su bolje počeli danas, Džekson i Tomislav Ivišić su se dobro uveli u meč, poveli su 7:1 pa 12:5, Posle televizijskog tajm-auta Mega se vratila na teren mnogo agresivnije, predvođena Rudanom napravila seriju 11:0 a u preostalih pet minuta dozvolila rivalu samo jedan koš, to je bila trojka Pavlićevića. Serija se nastavlja i u drugoj četvrtini, Grbović je pogodio pod faulom, Cerovina za dvocifrenu prednost, Džekson prekida ovaj niz i prazan hod SC Derbija od skoro šest i po minuta, počeli su i oni ponovo da pogađaju ali nisu se vratili u egal – 38:32.

Ponovo je Mega zatvorila sve prilaze košu na četiri i po minuta, Milosavljević je povezao sedam poena, uključili se Branković i Cerovina i to je serija 13:0. Taj period je i prelomio meč, nakon njega gosti nisu imali načina da se vrate, Mega ih je lako držala na rezultatskoj distanci i brojala na kraju do trocifrenog iznosa.

Statistički su domaćina do prvog trijumfa predvodili Rudan sa 20 i Branković sa 17 poena, obojica uz po šest skokova. Svetle tačke među Studentima bili su Tasić sa 21 poenom i osam skokova, te Drežnjak sa 17 poena.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet