FudbalOstale lige

Prozivali Ajaks zbog kapitenske trake, pa se oglasio Tadić

Minutom ćutanja proteklog vikenda počele su utakmice širom Evrope, a u Holandiji su odlučili da kapiteni svojih tima nose trake sa zastavama Turske i Sirije. Međutim, tu odluku su podržali svi klubovi osim Ajaksa, pa su se našli na meti kritika.

„Svi osim kapitena Ajaksa nosili su kapitensku traku u znak podrške preživelima zemljotresa u Siriji i Turskoj. Veoma lepa inicijativa koju je pokrenuo moj prijatelj Tarik Divarci iz DHSC Utrehta. Zamolio me je da ga podržim i to sam i učinio“, rekao je legendarni fudbaler Holandije Vesli Snajder.

Po tom pitanju oglasio se i  još jedan bivši holandski fudbaler Andi van der Meide.

„Ajaks je jedini klub koji nije imao kapitensku traku, zar ne? Mislim da je to poseban slučaj. Tako veliki klub treba da se uključi u kampanju. Morate pokažite podršku. Ne razumem zašto to nisu uradili. To je bila odluka rukovodstva kluba. Ne znam zašto su tako odlučili, ali treba pogledati kapitene koji su imali traku. Učestvovalo je 17 klubova na čemu smo im veoma zahvalni. Možda u Ajaksu ima igrača koji žele da doniraju dresove, dodao je Snajder, misleći na deo akcije u kojoj će biti prodati dresovi igrača, a zatim će novac biti doniran humanitarnoj agenciji koja će pomoći u saniranju posledica zemljotresa.“

Na kraju se oglasio i srpski fudbaler kapiten Ajaksa Dušan Tadić.

„Zemljotresi u Turskoj i Siriji su me duboko potresli. Mislima sam uz ljude koji su izgubili voljene u ovoj tragediji, mislima sam uz sve koji su pogođeni na bilo koji način“, napisao je Tadić na svom tviter profilu.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet