EvroligaKošarkaVESTI DANA

Radonjić: Očekujem značajnu podršku i nešto što može da nam podigne kvalitet igre

Crveno-beli se uzdaju u podršku sa tribina protiv madridskog Reala.

Čeka nas težak zadatak, da pokušamo da budemo konkurentni, da odigramo što je moguće bolje meč. Real iz Madrida je jedna od najboljih ekipa u Evroligi i ove sezone, što dovoljno govori o odnosu snaga, a mi ćemo se truditi pred našim navijačima. Očekujem značajnu podršku i nešto što može da nam podigne kvalitet igre i da izvuče iz nas nešto što je realno da nam u ovom trenutklu fali s obzirom na potrošnju koja je bila.

Stručni štab ne zavarava loš momentum u kome se nalazi Kraljevski klub.

Evroliga i opterećenja su ogromna, a mi to ovde jako dobro znamo, plus domaća takmičenja dovode do toga da ekipe koje na godišnjem nivou igraju toliki broj utakmica uz putovanja i opterećenja, naravno da dolazi do situacija kada imaju slabije dane ili utakmice. Imamo prilike da vidimo kroz dosta sličnih situacija da timovi poput nas, Reala, Barselone prolaze takve momente. Neko ih prolazi više, neko duže. Naravno da bolji timovi to bolje nose i lakše izlaze iz tih situacija, sigurno ne razmišljamo o tome jer je sigurno da se radi o ogromnom kvalitetu i iskustvu.

Težak ritam utakmica postaje još teži.

Uvek se priča o energetskoj potrošnji, malo o mentalnoj, gde treba iz dana u dan i na svaka dva dana da budemo psihološki spremni za teške izazove. Nije nimalo jednostavno, ali šta je tu je.

Kadrovska situacija se takođe nije promenila.

Slična situacija kao i pred meč sa Partizanom. Ovakvi periodi, sa ovolikim brojem utakmica, negde ima delova kada dobijemo neki dan više. Sada smo jednom od možda najtežih perioda, uvek moramo biti oprezni da se ne desi nešto što je proizvod tih teških utakmica.

Suspenzija ruskih klubova otvorila je na neki način put do plej-ofa, javlja se rezultatski pritisak.

Sve vrste takvih pritisaka mene jako raduju, ali u ovom trenutku imamo prvo pritisak da vidimo kako ćemo da se odmorimo i da se spremimo za ovaj meč sutra i pokušamo da odigramo najbolje što možemo, a onda da vidimo kako dalje.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet