EvroligaKošarkaVESTI DANA

Radonjić: Ovo kroz šta smo prošli od prvog dana to je teško za objasniti

Ponovo je Zvezda u 40 minuta prešla put od sjaja do totalnog sunovrata.

Monako je doigrao dobar meč i pokazao je u napadu koliko može, da ima veliki kapacitet. To nije prvi put ove sezone, a pokazaće to opet i u nastavku. U prvom delu utakmice mi smo ofanzivno bili odlični, jedno od naših najboljih, ako ne i najbolje poluvreme u Evroligi što se tiče napada. Imali smo dobar ritam 15-16 minuta, bila je dobra energija i nakon toga je usledilo nešto što ja mesec dana pričam, a to se ne prati. Iz problema smo ušli u trening, šteta što niste mogli da vidite kako to izgleda. Izgubili smo energiju, napravili smo puno grešaka, a oni su nastavili da igraju dobro. Igrali su tvrdo u odbrani. Previše opterećenja imali smo u prethodnih nekoliko dana i sve to je došlo na naplatu. Žao mi je što smo izgubili meč, ali bilo je evidentno da nemamo energije i da su mnoge stvari koje su se desile bile posledice toga. Pravili smo i večeras i protiv Olimpije atipične greške, i iskreno se nadam da ćemo uspeti da se vratimo i dođemo do nekog nivoa. Jedan period smo uspeli na svežinu da odradimo, tamo oko gostovanja Cedevita Olimpiji. Treba sve dobro analizirati. Pokušaćemo kroz trening da se dignemo, a za to neće biti potreban dan ili dva, već duže vreme. Da smo imali lakše protivnike ili neke koji nisu u formi kao Olimpija ili Monako, možda smo mogli da napravimo više.

Ponovo je izostao Davidovac, ekipa se sa problemima suočila i tokom utakmice.

Volters i Cirbes osetili su nešto u prvom delu utakmice. Nije jednostavno igrati na ovom nivou posle 15 dana u kojim nisu izlazili ni da prošetaju. To se na neke odrazi više, a na neke manje. Timski nismo mogli da budemo onakvi kakvi želimo zbog toga, i dobri intervali bili su kratki. Postojala su razmišljanja da je bolje što nam je ceo tim zahvatila korona i da je tako bolje, a ja sam bio stava da je to teži put. Međutim, ušli smo u raspored koji je bio takav kakav jeste, mnogo teških mečeva, putovanja, dupli program Evrolige… Videćemo kakav će biti udar na tim, videćemo kako će se ekipa ponašati u narednim danima. Imamo problema od prvog dana.

Sve češće se u evropskoj košarci poteže pitanje ritma utakmica.

Mislim da se malo ko ne slaže sa tim da je ritam ubitačan i težak, i da trpe timovi i gledaoci. Mislim da je korona dodatno pokrenula neke stvari , izazvala je udare na sve timove i ostaje da se vidi kako će ko to da iznese, i kakve su mogućnosti timova. Neko ima ligu sa većim opterećenjima, a neko sa manjim. Neko ima lakša, a neko teža putovanja. Ali, svi se generalno slažemo da nas je korona dodatno opteretila i da je jako teško. U utakmici više razmišljamo koliko neko treba da bude na terenu i može li da izdrži, nego kako da postignemo kvalitet zadovoljavajuće igre.

I pored ovakvog poraza, nakon svih dešavanja, Radonjić je optimista.

Ima još da se igra, ali ovo kroz šta smo prošli od prvog dana kada smo se okupili, to je teško za objasniti. Svakodnevno moramo da tražimo rešenja kako da prevaziđemo ovu situaciju, vidimo kako ćemo da treniramo, kako da dođemo do višeg nivoa. U decembru smo bili u dobrom ritmu, bili smo u prilici da savladamo prvaka Evrope, ali sve to spada pod šta bi bilo kad bi bilo. Moramo da gledamo napred. Mnogo toga dobrog smo pokazali. U jednoj teškoj situaciji stajali smo uspravno, bili smo karakterni, nismo mogli da izdržimo večeras. Ali, to ne znači da nismo svesni koliko možemo.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet