EngleskaFudbal

Rafinja: Mogao sam lako da krenem stranputicom

Brazilski fudbaler Rafinja, koji trenutno nastupa za Lids, želja je mnogih klubova, on je svoju karijeru počeo u portugalskoj Vitoriji, odakle je 2018. prešao u Sporting Lisabon, da bi ga odlične partije preporučile Renu koji ga je 2019. platio oko 20 miliona evra. U Premijer ligu je stigao samo godinu dana kasnije, kada ga je Lids kupio za 17 miliona. 

U intervju za britanski „Skaj Sports“ 25-godišnji fudbaler je govorio o svom teškom detinjstvu.

“Fudbal me je spasio. Ne samo da mi je omogućio da promenim svoj život, već mi je pomogao da postanem primer deci i odraslima koji su možda takođe imali teške živote, dolazeći iz sličnih sredina. Ako krene pogrešnim putem, to je jednostavna ruta. Često može skupo da vas košta na duge staze, odnosno, do kraja života“.

“Često je u životu najlakši način da dođete do novca da krene lošim putem. To je deo života tamo i veoma je teško pobeći od toga. Teško je fokusirati se na pošten, vredan i bolji život. Želim da pomognem deci kojoj je ona potrebma. Neki od mojih prijatelja iz detinjstva su mrtvi, drugi su uključeni u prodaju droge. To sve je ostalo sa mnom. Želim da promenim put drugoj deci, da im pružim bolju budućnost. Nisam mogao da pomognem svojim prijateljima, ali ću pomoći nekim narednim generacijama“, rekao je Rafinja.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet