ABAKošarka

Rasel već na polusezoni napušta Mornar?

Deron Fets Rasel je prava senzacija ovogodišnje AdmiralBet ABA lige.

Sjajnom Amerikancu su bile potrebne samo dve utakmice da obori rekord lige po broju postignutih poena na meču(47), a imajući u vidu da je u prvom kolu postigao 41 poen, kao i sjajne partije na pripremnim mečevima, ne može se reći da je ovaj rekord slučajnost.

Predsednik ekipe iz Bara, Đoko Pavićević je u intervjuu za Mozzartsport govorio o neverovatnoj akviziciji, ali i najavio da ga neće zadržavati, naravno ukoliko Fets nastavi sa ovakvim partijama.

Bili smo praktično pred dogovorom sa drugim plejmejkerom kada mi je Davor (Ristović) poslao skraćeni snimak Raselovih mečeva. Čim sam pogledao, prosledio sam bratu i zvao Davora da sprema ugovor. Sve je bilo završeno u nekokliko minuta.

Srpska poslovica „što je brzo, to je i kuso“ ipak nije dobila potvrdu u ovom poslu.

Ma, kakvi. Pa, rekao sam vam. Odmah se nasluti njegov potencijal. Pošto dolazi i sa odličnog koledža (Rasel je poslednju godinu fakulteta proveo na Merilendu), znao sam da ima radne navike, tako da je njegovo angažovanje bio mali rizik koji smo bili spremni da podnesemo naspram onog što možemo da dobijemo od njega.

Kada je reč o budućnosti Rasela, Pavićević je jasan:

Hajde da budemo realni, ako nastavi da se razvija u željenom smeru, u šta ne sumnujam, bila bi greota da ga (predugo) zadržavamo. Da odigra bar prvi deo sezone kod nas, a posle ćemo da vidimo.“ – poručio je predsednik Mornara za Mozzart.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet