FudbalSrbija

Rastavac: Mnogo se radujem zbog toga što se Novi Sad fudbalski probudio

Večeras od 21 čas na programu je vojvođanski derbi, Vojvodina na Karađorđu dočekuje Spartak s nadom da će nastaviti niz dobrih rezultata.

– Očekujem da nastavimo sa dobrim izdanjima i pokažemo da smo sposobni da dominiramo u svim segmentima igre, odnosno da pokažemo da zaslužujemo da pobedimo našeg sledećeg protivnika. Spartak je dobra i iskusna ekipa, u smislu da veliki broj igrača ima kontinuitet igranja u tom klubu, što se i vidi u njihovoj igri, baš kao što se vidi i da imaju dozu zrelosti koju taj kontinuitet donosi. Ne mislimo da će nam zadatak biti lak, ali verujemo u sebe i u to da možemo da ostvarimo pobedu.

Promene unutar kluba i na terenu naišle su na odobravanje navijača što se vidi i po poseti utakmicama.

– Ako smo ja i svi ostali unutar kluba doživeli neku satisfakciju i podstrek za dalji rad, to su bili navijači u prethodne dve utakmice. Dolazak navijača i izuzetno dobra i pozitivna energija tokom meča su nešto što nam u ovom trenutku znači najviše i verujem da će ta podrška iz meča u meč biti sve bolja i jača. I ovom prilikom pozivam navijače da dođu, a mi ćemo se svojski potruditi da uživaju u utakmici.

Ne očekuju se promene u odnosu na sastav koji je ubedljivo savladao Mladost, bar ne puno njih.

– Zdravstveno gledano, stanje u igračkom kadru je dobro, jer nemamo povređenih igrača osim Uroša Nikolića, koji će se ovih dana uključiti u rad sa ekipom. Što se tiče sastava za utakmicu protiv Spartaka, on će umnogome ličiti na onaj protiv Mladosti GAT.

Prokomentarisao je Rastavac i sastav Spartaka.

– To je ekipa koja ima timski kvalitet i u čijoj igri postoje neki automatizmi koje su stekli kroz kontinuitet igranja zajedno. Najopasniji su po bokovima, sa Srećkovićem i Todoroskim, jer to su igrači koji individualno mogu mnogo da donesu svom timu. Naravno, trudićemo se da im te dobre strane onesposobimo i da se nametnemo tako da oni moraju mnogo više da se bave defanzivom.

Ako se po jutru dan poznaje, Vojvodina je pogodila sa izborom stranaca, Baraje i Traore su se odlično uklopili.

– Izuzetno sam zadovoljan brzinom kojom su se stranci uklopili. Kada stranac dolazi u našu zemlju, postoji 1.000 faktora koji mogu da utiču na njega, i pozitivno i negativno, tako da, koliko god da je on dobar, doza rizika uvek postoji i toga moramo biti svesni. Imali smo sreće da su njihovi karakteri takvi da su uspeli jako dobro da se adaptiraju. To se iskazuje kroz njihovu mirnoću na terenu i van terena, ali i pokazivanjem kvaliteta koji oni nesporno imaju, samim tim što smo ih na osnovu toga i birali. Verujem da su se namestili i nagovestili svoje kvalitete, ali i da imaju još mnogo prostora da napreduju.

Zbog svih pozitivnih dešavanja i dobrog starta sezone sve se češće može čuti da fudbal ponovo stanuje u Novom Sadu.

– Maksimalan učinak u prva dva kola mi se manje sviđa od ove parole, jer ona je nešto što pokreće sve. Mi svi znamo da će ovo da traje, a rezultat ćemo definisati na kraju. Da bi to moglo da se odvija pozitivno i povoljno, svi moramo biti uključeni. Mnogo se radujem zbog toga što se Novi Sad fudbalski probudio i što ima veru u to što radimo, što će sigurno biti jedan veliki podstrek za sve nas tokom ove sezone.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet