FudbalSrbija

Rastavac: Nama je bitno da izdominiramo, nametnemo naš stil i iskoristimo naše prednosti

U susret novom duelu u MozzartBet Super ligi, trener Vojvodine najpre se osvrnuo na sporazum o saradnji s Kabelom koji će biti filijala superligašu.

– Meni ova saradnja šalje jednu poruku da mi definitivno jačamo. Čim smo u mogućnosti, imamo volje, energije i sredstava da ostvarimo ovakav jedan dogovor i da se ne bavimo isključivo samo Vojvodinom, to je jasan znak da rastemo. Srećan sam zbog saradnje, jer će svi akteri imati svoj interes i zadovoljstvo. Nadovezao bih se samo na reči predsednika Dragoljuba Zbiljića o trošenju zarade od prodaje igrača, a to je infrastruktura na „Vujadinu Boškovu“, koja je nama veoma bitna. Mi smo grupa ljudi koja pravi rezultat zahvaljujući svom kvalitetnom i stručnom radu. Tako da mogu da kažem sa zadovoljstvom da je jedan deo sredstava odvojen i za infrastrukturu, što će nam biti od velike pomoći u nastavku našeg rada.

Pozvao je Rastavac navijače da podrže ekipu u današnjoj utakmici protiv lučanske Mladosti.

– Priču o utakmici počeću i završiću pozivom i molbom da navijači dođu u što većem broju da nas podrže. Potpuno je drugačije igrati utakmice sa velikom podrškom navijača koju osećate svakog minuta. Zahvalan sam našim navijačima koji su putovali na gostovanja, dali su nam podršku i kredibilitet i nivo da se vidi da kao klub imamo značaj i da smo uticajni. Mi ćemo se potruditi, kao i na svakoj utakmici, da pokažemo da smo mi Vojvodina, ona stara, koja je sposobna nad svakim da izdominira. Sve je to mnogo lakše uz navijače i pravu podršku sa tribina, koju smo imali do sada. Ekipa Mladosti igra specifičan fudbal, u rasporedu, načinu igre, koja se svodi na direktnu igru ka napred. Ofanzivni prekidi su takođe njihova vrlina. U ta dva segmenta, Mladost traži način da ugrozi rivala. Nama je bitno da izdominiramo, nametnemo naš stil i iskoristimo naše prednosti u odnosu na rivala. Normalno je da moramo da vodimo računa na iskusnog napadača kao što je Bojović. Naš zadatak je da svedemo te njihove vrline na minimum.

Šef struke se ne slaže sa kritikama na račun igre u prvom poluvremenu u Lazarevcu.

– Vojvodina je igrala prepoznatljivu, svoju igru, samo nije bila uspešna u sprovođenju tih ideja na pravi način. Tehničke greške dovele su do toga, jer su bile veće nego na prethodnim utakmicama. Takve utakmice mene ne brinu, jer dešavaće se oscilacije. Najmanje greške su kada se dešavaju zbog tehničkog aspekta. To je nešto što ne može da se izbegne. Meni je važno da su igrači sprovodili našu ideju i pokušavali da realizuju i ispoštuju naš dogovor. Ako nastavimo u ovom smeru, smanjiće se broj grešaka, a naš kvalitet i ideja rašće iz meča u meč.

Govorio je i o kadrovskim problemima, kao i o prelaznom roku.

– Uroš Nikolić još uvek ne trenira sa ekipom, očekujemo da počne od ponedeljka. Uglavnom su svi zdravi, manjih problema ima Igor Jeličić, ali Vojvodina je Vojvodina, sa 25 igrača. Što se tiče pojačanja, ja nisam najbolji sagovornik, zbog toga što ću uvek da dignem ruku da dovedemo pojačanje, ako ono može da unapredi tim. To je za mene jedan neprekidan proces. Ipak, moram da izrazim zadovoljstvo zbog toga što smo uspeli da oformimo tim pre nego što je sve počelo. Imamo kostur kom smo težili, a sada je ideja da nas svaki sledeći potez dodatno ojača.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet